Hulpmiddel voor gesprek tussen medezeggenschap en toezichthouder

26 juni 2017

De toezichthouder bij een schoolbestuur en de medezeggenschapsraad gaan minimaal twee keer per jaar in gesprek. Maar hoe ziet dit gesprek eruit? Is er een gespreksagenda of niet? En waar moet je aan denken?

Hulpmiddel om het gesprek zelf vorm te geven

Het project Versterking medezeggenschap heeft een nieuwe handreiking gepubliceerd op www.infowms.nl over het gesprek tussen de medezeggenschapsraad en de Raad van Toezicht. Want was is het doel van dit overleg, wie zijn er bij aanwezig en welke onderwerpen zet je op de agenda? Volgens de regels is er ruimte om dit zelf vorm te geven.

Versterking Medezeggenschap

De handreiking is mede mogelijk gemaakt door het project Versterking medezeggenschap, waar Ouders & Onderwijs samen met de PO-raad, VO-raad en (vak)bonden onderdeel van uitmaakt. Met de handreiking hoopt de projectgroep medezeggenschapsraden te helpen met de vormgeving van het overleg. Ouders & Onderwijs was ook betrokken bij de tekst van de handreiking.

De handreiking is hier terug te lezen.

Bron: Ouders&Onderwijs 8 juni 2017

Dit artikel delen: