Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Gastcolumn: Samenwerking onderwijs en kinderopvang

11 mei 2017

Sharon Gesthuizen is voorzitter BMK (Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang)

Half april organiseerde de BMK haar eerste thema-discussie over de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Een dialoog met leden, vak-experts en andere geïnteresseerden. Ik deel de uitkomsten graag met jullie omdat ik denk dat we hiermee allebei, kinderopvang én onderwijs, ons voordeel kunnen doen. 

Eén van de uitkomsten van de discussie was de behoefte aan goed en duurzaam Nederlands onderzoek naar de effecten van voor-en vroegschoolse educatie op de ontwikkeling van jonge kinderen. Uit veel internationaal onderzoek blijkt dat er veel rendement te behalen valt met VVE voor doelgroepkinderen. Rendement dat zich jarenlang uitbetaalt, tijdens en ver na de basisschool.

lees meer }

Die ene panda heet dus Xin Ja, Stralende Ster!

19 april 2017

Deze belangrijke wetenswaardigheid was hét nieuws van de afgelopen dagen. 

Iets minder aandacht, maar volgens mij van nóg meer belang, hoe leuk en lief ik panda’s ook vind (sterker nog:, jaren terug heb ik ze levend en wel in China zelf kunnen bewonderen) was een heel ándere stralende ster. 

lees meer }

Hoera! We mogen weer tekenen!

05 april 2017

Het goede nieuws was deze week dat tekenonderwijs op de basisschool de voorpagina’s van o.a. kranten Trouw en de Volkskrant heeft gehaald. Ook het NOS journaal en RTL Nieuws hadden een item over de kwaliteit van het tekenonderwijs. Jarenlang was het vooral de kwaliteit van het reken, taal of leesonderwijs dat de voorpagina’s domineerde, maar nu was het zowaar de beurt aan het tekenonderwijs!

De kwaliteit van kindertekeningen is volgens de Onderwijsinspectie minder geworden. De inspectie vergeleek tekeningen van elf- en twaalfjarigen uit het schooljaar 2015-2016 met kindertekeningen van twintig jaar geleden. Wat blijkt: de tekeningen zijn schematischer en minder gedetailleerd.

lees meer }

Gastcolumn Hans de Roode: Krimp in je Regio

20 maart 2017

Krimp in je regio: een probleem of een kans?

Op veel plekken in Nederland worden we geconfronteerd met een terugloop van het aantal kinderen in de regio, met als gevolg dat de scholen kleiner worden. Een situatie waarmee wij ook te maken kregen in het Groene Hart. Moet je dan scholen gaan sluiten of zijn er andere mogelijkheden?

Vier bestuurders in de regio hadden het lef om met elkaar te gaan praten over hoe wij deze situatie het hoofd konden bieden. Verantwoordelijken vanuit de verschillende denominaties; openbaar, katholiek en protestants christelijk onderwijs. Ons uitgangspunt was hoe wij het voor kinderen zo goed mogelijk zouden kunnen regelen.

 

 

lees meer }

Gastcolumn Peter Hulsen: Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

08 maart 2017

Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

Twee weken geleden was ik voor een werkbezoek bij Mondomijn. Mondomijn is een integraal kindcentrum in Helmond, waar gepersonaliseerd onderwijs wordt geboden. Activiteiten behorend bij het onderwijs en activiteiten in het kader van de opvang lopen bij Mondomijn door elkaar. Elk kind volgt een individueel traject. Instructieblokken duren een kwartier. Kinderen volgen die in kleine groepen. Op andere momenten zijn ze geconcentreerd aan het werk, alleen of samen. 

lees meer }

Artikel 1 tot 5 van 141
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-25Volgende >Laatste >>

Dit artikel delen:

Landelijke IKC dag

Investeren in kindvoorzieningen is noodzakelijk om de ontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen. De vijfde Landelijke IKC-dag zal dan ook in het teken staan van het onderwerp ‘Hét IKC bestaat niet’. Save the date!

29 september 2017!

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com