Column van Job

follow site Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

custom papers online U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Gastcolumn Hans de Roode: Krimp in je Regio

20 maart 2017

http://lacsq.org/?education=best-college-paper-writing-service&4bd=ba university essay help Krimp in je regio: een probleem of een kans?

writing essay service Op veel plekken in Nederland worden we geconfronteerd met een terugloop van het aantal kinderen in de regio, met als gevolg dat de scholen kleiner worden. Een situatie waarmee wij ook te maken kregen in het Groene Hart. Moet je dan scholen gaan sluiten of zijn er andere mogelijkheden?

go to link Vier bestuurders in de regio hadden het lef om met elkaar te gaan praten over hoe wij deze situatie het hoofd konden bieden. Verantwoordelijken vanuit de verschillende denominaties; openbaar, katholiek en protestants christelijk onderwijs. Ons uitgangspunt was hoe wij het voor kinderen zo goed mogelijk zouden kunnen regelen.

buy cheap papers online  

 

lees meer }

Gastcolumn Peter Hulsen: Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

08 maart 2017

http://ideeup.org/?education=dissertation-help&967=87 Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

Twee weken geleden was ik voor een werkbezoek bij Mondomijn. Mondomijn is een integraal kindcentrum in Helmond, waar gepersonaliseerd onderwijs wordt geboden. Activiteiten behorend bij het onderwijs en activiteiten in het kader van de opvang lopen bij Mondomijn door elkaar. Elk kind volgt een individueel traject. Instructieblokken duren een kwartier. Kinderen volgen die in kleine groepen. Op andere momenten zijn ze geconcentreerd aan het werk, alleen of samen. 

lees meer }

Onhaalbaar en onbetaalbaar, NIET dus!

08 maart 2017

“Derde uur bewegingsonderwijs onhaalbaar en onbetaalbaar”… ?!?

Ik moest even slikken en las met een mengeling van boos- en gelatenheid de nieuwsbrief van de PO-Raad. Al lang geleden kondigde de staatssecretaris aan dat er meer gesport moest gaan worden in het basisonderwijs, de mogelijkheid van een derde gymuur zou onderzocht gaan worden, ideeën waren welkom, twitterde Sander Dekker in die tijd. De conclusies waren, met alle respect voor de onderzoekers, voorspelbaar.

lees meer }

Jongensboek in de zon.

04 maart 2017

Als jullie dit lezen zit ik op Bonaire! 

Heerlijk.. maar ook nuttig. Want we organiseren hier met gedreven contactpersonen, zgn. Taskforceleden, op ieder eiland en samen met o.a  Unicef, de Missing Chapter Foundation, het ministerie van BZK en VWS, NJi en Kind met Recht een tweedaagse conferentie over Opvoeden. We hebben een super projectteam waar we allemaal vanuit onze ervaring en achtergrond een bijdrage leveren, daarnaast heb ik een rol als dagvoorzitter tijdens deze conferentie.

lees meer }

Een avondje adrenaline.

16 februari 2017

Een kleurrijk filmpje over ouders en het kindcentrum. Enkele dagen voordat ik een avond voor de GMR van een groot, visionair en ondernemend schoolbestuur zou verzorgen dook ik mijn foto en filmarchieven in en monteerde een vrolijk mp4-tje vol actieve en betrokken ouders. Doet het altijd goed tijdens een presentatie, dacht ik zo bij mezelf :-) 

lees meer }

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het customized essays help writing papers for college hier.

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com