Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Kinderen van Madagascar

06 september 2017

Net als velen ben ik al weer een paar weken aan het werk. Druk met de voorbereiding van de vijfde Landelijke IKC dag op 29 september a.s. We organiseren deze dag samen met  de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK), Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), Sociaal Werk Nederland (SWN), PO-Raad, EtuConsult en de VNG. Deze informatieve dag heeft als titel “ Hét IKC bestaat niet”. Meer weten? Lees dan snel verder. 

lees meer }

Het peloton komt eraan.

12 juli 2017

In Den Haag wordt druk onderhandeld over een nieuw kabinet. Op gympen zelfs, las ik in de krant. Ik ben toch zo benieuwd of het kindcentrum als gespreksonderwerp al ‘op tafel heeft gelegen’? En of dat nieuw beleid zal opleveren? Aan alle adviezen, onder andere van een breed samengestelde Taskforce, en flankerend lobbywerk voorafgaand aan de verkiezingen kan het niet liggen!

Ik denk dat we geduld moeten hebben, de eerste schoolvakanties zijn immers al begonnen, de rest volgt deze of volgende week. 

lees meer }

De Vijfde Landelijke IKC dag.

29 juni 2017

Hét IKC bestaat niet. Het motto van de Vijfde Landelijke IKC dag. Een lustrumeditie die op 29 september a.s. georganiseerd wordt.

Er bestaat natuurlijk geen blauwdruk voor een kindcentrum, juist omdat in een kindcentrum het het kind centraal staat. En we weten het allemaal, het ene kind is het andere niet. Hier heeft een kind een beetje meer van dít nodig, daar juist een beetje meer van dát! 

lees meer }

Woorden, daden, hoop... Micha!

15 juni 2017

Mijn allereerste ontmoeting met Micha de Winter was op zijn kantoor bij de Universiteit van Utrecht. Het moet 2002 of 2003 geweest zijn. Micha scoorde bij mij op de belangrijke aspecten zeer hoog, ook het woord wijsheid is hier met gouden rand van toepassing. Zo blij was ik dan ook toen ik een uitnodiging tot het bijwonen van Micha’s afscheidsrede tgv het afscheid als faculteitshoogleraar Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken in mijn mailbox vond. 

lees meer }

Wat makkelijk is, betekent ook weinig.

31 mei 2017

Aldus een uitspraak van Vincent van Gogh, een uitspraak die ik eerder dit jaar in een nieuwjaarskaart verwerkte, maar die afgelopen weken weer regelmatig opborrelde als een uitspraak die volgens mij maar al te waar is. Laatst nog in de context van samenwerkende professionals binnen een IKC.

lees meer }

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Nieuws op {Breed}

27 oktober 2017

Columns van Job

23 november 2017
17 oktober 2017
06 september 2017

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com