Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Die ene panda heet dus Xin Ja, Stralende Ster!

19 april 2017

Deze belangrijke wetenswaardigheid was hét nieuws van de afgelopen dagen. 

Iets minder aandacht, maar volgens mij van nóg meer belang, hoe leuk en lief ik panda’s ook vind (sterker nog:, jaren terug heb ik ze levend en wel in China zelf kunnen bewonderen) was een heel ándere stralende ster. 

lees meer }

Hoera! We mogen weer tekenen!

05 april 2017

Het goede nieuws was deze week dat tekenonderwijs op de basisschool de voorpagina’s van o.a. kranten Trouw en de Volkskrant heeft gehaald. Ook het NOS journaal en RTL Nieuws hadden een item over de kwaliteit van het tekenonderwijs. Jarenlang was het vooral de kwaliteit van het reken, taal of leesonderwijs dat de voorpagina’s domineerde, maar nu was het zowaar de beurt aan het tekenonderwijs!

De kwaliteit van kindertekeningen is volgens de Onderwijsinspectie minder geworden. De inspectie vergeleek tekeningen van elf- en twaalfjarigen uit het schooljaar 2015-2016 met kindertekeningen van twintig jaar geleden. Wat blijkt: de tekeningen zijn schematischer en minder gedetailleerd.

lees meer }

Gastcolumn Hans de Roode: Krimp in je Regio

20 maart 2017

Krimp in je regio: een probleem of een kans?

Op veel plekken in Nederland worden we geconfronteerd met een terugloop van het aantal kinderen in de regio, met als gevolg dat de scholen kleiner worden. Een situatie waarmee wij ook te maken kregen in het Groene Hart. Moet je dan scholen gaan sluiten of zijn er andere mogelijkheden?

Vier bestuurders in de regio hadden het lef om met elkaar te gaan praten over hoe wij deze situatie het hoofd konden bieden. Verantwoordelijken vanuit de verschillende denominaties; openbaar, katholiek en protestants christelijk onderwijs. Ons uitgangspunt was hoe wij het voor kinderen zo goed mogelijk zouden kunnen regelen.

 

 

lees meer }

Gastcolumn Peter Hulsen: Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

08 maart 2017

Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

Twee weken geleden was ik voor een werkbezoek bij Mondomijn. Mondomijn is een integraal kindcentrum in Helmond, waar gepersonaliseerd onderwijs wordt geboden. Activiteiten behorend bij het onderwijs en activiteiten in het kader van de opvang lopen bij Mondomijn door elkaar. Elk kind volgt een individueel traject. Instructieblokken duren een kwartier. Kinderen volgen die in kleine groepen. Op andere momenten zijn ze geconcentreerd aan het werk, alleen of samen. 

lees meer }

Onhaalbaar en onbetaalbaar, NIET dus!

08 maart 2017

“Derde uur bewegingsonderwijs onhaalbaar en onbetaalbaar”… ?!?

Ik moest even slikken en las met een mengeling van boos- en gelatenheid de nieuwsbrief van de PO-Raad. Al lang geleden kondigde de staatssecretaris aan dat er meer gesport moest gaan worden in het basisonderwijs, de mogelijkheid van een derde gymuur zou onderzocht gaan worden, ideeën waren welkom, twitterde Sander Dekker in die tijd. De conclusies waren, met alle respect voor de onderzoekers, voorspelbaar.

lees meer }

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Nieuws op {Breed}

17 oktober 2017

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com