Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Busreclame

01 december 2006

Net op tijd wegspringend voor de autobus die door een plas rijdt, zie ik op de zijkant van de bus een reclame. Een portret van een knappe, jonge vrouw met daaronder de tekst ALLES OM JOU TE LATEN SLAGEN, OOK IN SCHAGEN. Even denk ik dat het reclame is voor een nieuw winkelcentrum. Maar er staan nog drie letters onder: ROC.

lees meer }

Brede School: kabinet aan zet!

14 november 2006

Succesvolle vernieuwingen kennen initiatieven van onderop en consolidatie en voorwaarden voor verdere ontwikkeling van een centraal niveau. Ook voor de Brede School kwamen de eerste initiatieven uit de praktijk. In een aantal gemeenten kregen zij steun van bevlogen wethouders en projectleiders. De Rijksoverheid hield zich afzijdig. De redenen daarvoor zijn waarschijnlijk vrees voor financiële claims (alle ministeries), aantasting van de politiek gekoesterde autonomie van schoolbesturen (OCW), privatisering van de kinderopvang (SZW) en afwijzen van centrale verantwoordelijkheid voor de welzijnssector (VWS).

lees meer }

De motie, het kind en de economie

23 december 2005

Janneke Plantenga, hoogleraar economie aan de Utrecht School of Economics, over het belang van Kinderopvang en de typisch Hollandse (i.c. beperkte, red) zienswijze van het CPB over de motie Van Aartsen / Bos.

 

lees meer }

Wat er ook beweegt in de brede school, laat het vooral de kinderen zijn

07 december 2005

Sporten, spelen en bewegen is iets wat iedereen belangrijk vindt in de ontwikkeling van kinderen, getuige ook de uitkomst van de stelling van september 2005. Hoe komt het dan dat bijvoorbeeld de inrichting van de speelplaats zo vaak sluitpost is van de begroting en dat er zo weinig lessen bewegingsonderwijs worden gegeven door vakleerkrachten?

 


lees meer }

Een boodschap uit Chicago: The Time is Now!

10 november 2005

10 november 2005

lees meer }

Artikel 146 tot 150 van 150
<< Eerste< Vorige126-130131-135136-140141-145146-150Volgende >Laatste >>

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

14 januari 2013
05 december 2012

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com