Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Jongensboek in de zon.

04 maart 2017

Als jullie dit lezen zit ik op Bonaire! 

Heerlijk.. maar ook nuttig. Want we organiseren hier met gedreven contactpersonen, zgn. Taskforceleden, op ieder eiland en samen met o.a  Unicef, de Missing Chapter Foundation, het ministerie van BZK en VWS, NJi en Kind met Recht een tweedaagse conferentie over Opvoeden. We hebben een super projectteam waar we allemaal vanuit onze ervaring en achtergrond een bijdrage leveren, daarnaast heb ik een rol als dagvoorzitter tijdens deze conferentie.

lees meer }

Een avondje adrenaline.

16 februari 2017

Een kleurrijk filmpje over ouders en het kindcentrum. Enkele dagen voordat ik een avond voor de GMR van een groot, visionair en ondernemend schoolbestuur zou verzorgen dook ik mijn foto en filmarchieven in en monteerde een vrolijk mp4-tje vol actieve en betrokken ouders. Doet het altijd goed tijdens een presentatie, dacht ik zo bij mezelf :-) 

lees meer }

Een verleidelijk briefje.

01 februari 2017

Een retraite in de voormalige veenkoloniën. Aan het einde van de kerstvakantie trok ik me twee dagen terug en bivakkeerde om de hoek bij Veenhuizen, bekend als het Pauperparadijs, waar een heel bijzonder stukje geschiedenis te vinden is. Voor mij is het een stille, inspirerende plaats. Midden in de natuur, omringd door veengronden en heidevelden.

Ik ging er schrijven en nadenken. Jazeker, over brede scholen en IKC. Na een dag lekker werken en schrijven, uitkijkend over velden met schapen, kwam ik tegen de avond over een krakende houten trap terug op aarde. In dit geval bestond die aarde uit een eetzaaltje met pensionado's, rozig van wandeling en glaasjes port. Het menu van de dag werd geserveerd.

lees meer }

Interview: Chantal Achterberg

30 januari 2017

 

Chantal Achterberg, topsportster/roeister oid sprak ruim een jaar geleden op het afscheidssymposium van het LSBS. Haar advies toen: focus op wat je doet. Chantal zelf heeft haar focus tijdens de Olympische spelen, afgelopen zomer, omgezet in een zilveren medaille.

Haar advies voor 2017: maak bewust keuzes!

lees meer }

Mooi!

02 januari 2017

Steeds vaker krijgen we ook in januari nog nieuwjaarskaarten.Zelf doe ik daar al jaren aan mee, mijn kaart gaat volgende week de deur uit. 

Echter, vlak voor de kerstvakantie begon, lag er een opvallende kaart op de mat. Nou ja, om eerlijk te zijn, in de mailbox.  

“Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping, stond er te lezen. “ Hij is van Aristoteles, nee, niet de mail, maar de uitspraak. 

Ik ben gek op taal, op slogans, op spreuken, op wijsheden. Ik wil ze proeven, laten rijpen, en de hele mooie neem ik ter harte en pas ik toe. Heel soms schilder ik er eentje op de muur van mijn kantoor.

lees meer }

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com