Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Create.. and share!

01 september 2016

Ik vind het zulke prachtige, eigentijdse begrippen! Alleen al rondom deze kernwaarden, zou je het nieuwe schooljaar met activiteiten, scholing en inspiratie kunnen vullen. Met kinderen, ouders en je collega’s. Echter, ik vermoed dat de jaarplannen allang geschreven zijn, dus bewaar deze suggestie gewoon voor volgend jaar.

lees meer }

Trots: IKC Dag = vol!

26 augustus 2016

De Landelijke IKC dag 14 september. Wát een belangstelling!! Het maximum aantal deelnemers voor de 4e Landelijke IKC dag is ruim behaald. Hierdoor hebben wij, helaas, de inschrijving moeten sluiten en is het niet meer mogelijk u in te schrijven als deelnemer aan deze dag. Uiteraard zijn we blij met de enorme belangstelling, aan de andere kant is het jammer mensen te moeten teleurstellen. Job van Velsen, namens samenwerkende organisaties, PO Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Sociaal Werk Nederland, EtuConsult.

lees meer }

Om over na te denken tijdens je vakantie!

31 juli 2016

De vakantie staat voor de deur. Voor sommigen is hij al begonnen. We dachten bij EtuConsult, we geven je wat huiswerk mee om vanuit een luie stoel of overwonnen bergtop over na te denken gedurende de komende weken.

Wij zoeken namelijk een collega adviseur ( WTF 0,8-1,0)
Etuconsult is een onafhankelijk en landelijk opererende organisatie op het gebied van onderwijs, kinderopvang, IKC en brede school ontwikkeling. We werken daarbij vanuit de visie en uitgangspunten die beschreven staan in het gedachtegoed Etutorium. Etuconsult stelt zich als doel een bijdrage te leveren aan een ononderbroken ontwikkelingsproces voor kinderen tussen 0 en 15 jaar vanuit één pedagogische visie. Uitgangspunt hierbij is dat leren, zowel praktisch als theoretisch, niet beperkt hoeft te zijn tot plaats of tijd. Kleine kinderen worden groot: De wereld van de Toekomst is wat Kinderen er van maken. Daar willen wij aan bijdragen. Wil je meer van ons weten ga dan naar www.etuconsult.nl

lees meer }

De onschatbare waarde van kunst en cultuuronderwijs.

07 juni 2016

Premiere op Vimeo, een filmpje dat ik vorige week maakte op een congres van het FCP. https://vimeo.com/169750605 De minister spreekt hier mooie woorden!

En waar ik zelf ook een masterclass verzorgde. We zoeken met EtuConsult bij ons werk aan IKC's en Brede Scholen graag naar de verbinding met kunst. En kunnen daar inmiddels mooie voorbeelden van laten zien. Concreet, zichtbaar en merkbaar op de werkvloer ipv in dikke documenten. IKC's is namelijk veel meer dan alleen samenwerken of een organisatievorm. 

lees meer }

Vooraankondiging!

10 mei 2016

Met trots kan ik jullie melden dat we samen met de PO Raad, MO groep, VNG en Brancheorganisatie Kinderopvang aan het programma van de 4e Landelijke IKC dag werken. Zet de datum, 14 september 2016, in je agenda. Een idee werd een dag, een dag werden, wegens succes, dágen.  Was u eerder op een Landelijke IKC dag? Wat ooit begon tijdens het Landelijk Steunpunt Brede Scholen wordt voortgezet! Inspiratie, informatie, actualiteit. Samen kom je verder dus neem ook je ( toekomstige) IKC partner(s) mee!  Hou de site van één van genoemde organisaties of die van ons, in de gaten. Want....vol=vol. Zodra het programma rond is en de inschrijving start, dat is binnenkort, kan je dat ook lezen via mijn twitteraccount. En natuurlijk publiceer ik een nieuwe post. Hoop je te zien de 14e! Of zoveel eerder natuurlijk. 14 september 2016 in Utrecht. De 4e Landelijke IKC dag.

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com