Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Interview: Chantal Achterberg

30 januari 2017

 

Chantal Achterberg, topsportster/roeister oid sprak ruim een jaar geleden op het afscheidssymposium van het LSBS. Haar advies toen: focus op wat je doet. Chantal zelf heeft haar focus tijdens de Olympische spelen, afgelopen zomer, omgezet in een zilveren medaille.

Haar advies voor 2017: maak bewust keuzes!

lees meer }

Mooi!

02 januari 2017

Steeds vaker krijgen we ook in januari nog nieuwjaarskaarten.Zelf doe ik daar al jaren aan mee, mijn kaart gaat volgende week de deur uit. 

Echter, vlak voor de kerstvakantie begon, lag er een opvallende kaart op de mat. Nou ja, om eerlijk te zijn, in de mailbox.  

“Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping, stond er te lezen. “ Hij is van Aristoteles, nee, niet de mail, maar de uitspraak. 

Ik ben gek op taal, op slogans, op spreuken, op wijsheden. Ik wil ze proeven, laten rijpen, en de hele mooie neem ik ter harte en pas ik toe. Heel soms schilder ik er eentje op de muur van mijn kantoor.

lees meer }

Create.. and share!

01 september 2016

Ik vind het zulke prachtige, eigentijdse begrippen! Alleen al rondom deze kernwaarden, zou je het nieuwe schooljaar met activiteiten, scholing en inspiratie kunnen vullen. Met kinderen, ouders en je collega’s. Echter, ik vermoed dat de jaarplannen allang geschreven zijn, dus bewaar deze suggestie gewoon voor volgend jaar.

lees meer }

Trots: IKC Dag = vol!

26 augustus 2016

De Landelijke IKC dag 14 september. Wát een belangstelling!! Het maximum aantal deelnemers voor de 4e Landelijke IKC dag is ruim behaald. Hierdoor hebben wij, helaas, de inschrijving moeten sluiten en is het niet meer mogelijk u in te schrijven als deelnemer aan deze dag. Uiteraard zijn we blij met de enorme belangstelling, aan de andere kant is het jammer mensen te moeten teleurstellen. Job van Velsen, namens samenwerkende organisaties, PO Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Sociaal Werk Nederland, EtuConsult.

lees meer }

Om over na te denken tijdens je vakantie!

31 juli 2016

De vakantie staat voor de deur. Voor sommigen is hij al begonnen. We dachten bij EtuConsult, we geven je wat huiswerk mee om vanuit een luie stoel of overwonnen bergtop over na te denken gedurende de komende weken.

Wij zoeken namelijk een collega adviseur ( WTF 0,8-1,0)
Etuconsult is een onafhankelijk en landelijk opererende organisatie op het gebied van onderwijs, kinderopvang, IKC en brede school ontwikkeling. We werken daarbij vanuit de visie en uitgangspunten die beschreven staan in het gedachtegoed Etutorium. Etuconsult stelt zich als doel een bijdrage te leveren aan een ononderbroken ontwikkelingsproces voor kinderen tussen 0 en 15 jaar vanuit één pedagogische visie. Uitgangspunt hierbij is dat leren, zowel praktisch als theoretisch, niet beperkt hoeft te zijn tot plaats of tijd. Kleine kinderen worden groot: De wereld van de Toekomst is wat Kinderen er van maken. Daar willen wij aan bijdragen. Wil je meer van ons weten ga dan naar www.etuconsult.nl

lees meer }

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com