Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

De onschatbare waarde van kunst en cultuuronderwijs.

07 juni 2016

Premiere op Vimeo, een filmpje dat ik vorige week maakte op een congres van het FCP. https://vimeo.com/169750605 De minister spreekt hier mooie woorden!

En waar ik zelf ook een masterclass verzorgde. We zoeken met EtuConsult bij ons werk aan IKC's en Brede Scholen graag naar de verbinding met kunst. En kunnen daar inmiddels mooie voorbeelden van laten zien. Concreet, zichtbaar en merkbaar op de werkvloer ipv in dikke documenten. IKC's is namelijk veel meer dan alleen samenwerken of een organisatievorm. 

lees meer }

Vooraankondiging!

10 mei 2016

Met trots kan ik jullie melden dat we samen met de PO Raad, MO groep, VNG en Brancheorganisatie Kinderopvang aan het programma van de 4e Landelijke IKC dag werken. Zet de datum, 14 september 2016, in je agenda. Een idee werd een dag, een dag werden, wegens succes, dágen.  Was u eerder op een Landelijke IKC dag? Wat ooit begon tijdens het Landelijk Steunpunt Brede Scholen wordt voortgezet! Inspiratie, informatie, actualiteit. Samen kom je verder dus neem ook je ( toekomstige) IKC partner(s) mee!  Hou de site van één van genoemde organisaties of die van ons, in de gaten. Want....vol=vol. Zodra het programma rond is en de inschrijving start, dat is binnenkort, kan je dat ook lezen via mijn twitteraccount. En natuurlijk publiceer ik een nieuwe post. Hoop je te zien de 14e! Of zoveel eerder natuurlijk. 14 september 2016 in Utrecht. De 4e Landelijke IKC dag.

Groeten uit Albuequerque, New Mexico. USA

20 april 2016

Ik ben alweer een week in Nederland, het National Forum voor Community Schools is achter de rug. 4 dagen ondergedompeld, samen met 1700 andere congresgangers, in de ontwikkelingen van Community Schools, een grote en belangrijke beweging in de USA. 4 dagen van schoolvisits, lezingen en workshops. Informatie en inspiratie, ik deel in dagboekvorm mijn bevindingen en ervaringen. Mocht je meer info willen, weet me te vinden.

En wellicht weet je dat ik sinds 1,5 jaar een Dutch Coalition for Community Schools heb opgericht, die nu nog slapende is, maar zeer binnenkort gewekt gaat worden.

lees meer }

Nieuws over flexibele onderwijstijden

07 april 2016

Goed nieuws voor de pilotscholen Flexibilisering Onderwijstijden. De pilot wordt verlengd. Ook gaat de staatssecretaris kijken of verbreding op termijn mogelijk is.

lees meer }

A handout for life! Groeten uit de States.

02 april 2016

Het congres, National Forum voor Communityschools in Alburquerque, New Mexico, USA, waar ik nu ben, is in volle gang. Waanzinnig boeiend, vergeef me het enthousiaste woordgebruik. Twee site visits, een soort gluren bij de buren, achter de rug. Een school met bijna uitsluitend Indianen, Navaho's, en een school gelegen aan een luchtmachtbasis. En ja, allebei volop Community Schools, mooie en boeiende aanpak en programma's, en opvallend hoe overal data, gegevens, gebruikt worden. 

lees meer }

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

04 maart 2017
16 februari 2017
01 februari 2017

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com