Column van Job

Regelmatig schrijft Job van Velsen - afgewisseld door andere ervaringsdeskundigen uit het werkveld - een column over wat hen bezighoudt.

U kunt de columns hier teruglezen. Bent u benieuwd hoe Job over een bepaald onderwerp denkt en wilt u dat Job dat onderwerp in zijn column bespreekt? Laat het ons weten!

Gastcolumn Peter Hulsen: Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

08 maart 2017

Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar

Twee weken geleden was ik voor een werkbezoek bij Mondomijn. Mondomijn is een integraal kindcentrum in Helmond, waar gepersonaliseerd onderwijs wordt geboden. Activiteiten behorend bij het onderwijs en activiteiten in het kader van de opvang lopen bij Mondomijn door elkaar. Elk kind volgt een individueel traject. Instructieblokken duren een kwartier. Kinderen volgen die in kleine groepen. Op andere momenten zijn ze geconcentreerd aan het werk, alleen of samen. 

lees meer }

Onhaalbaar en onbetaalbaar, NIET dus!

08 maart 2017

“Derde uur bewegingsonderwijs onhaalbaar en onbetaalbaar”… ?!?

Ik moest even slikken en las met een mengeling van boos- en gelatenheid de nieuwsbrief van de PO-Raad. Al lang geleden kondigde de staatssecretaris aan dat er meer gesport moest gaan worden in het basisonderwijs, de mogelijkheid van een derde gymuur zou onderzocht gaan worden, ideeën waren welkom, twitterde Sander Dekker in die tijd. De conclusies waren, met alle respect voor de onderzoekers, voorspelbaar.

lees meer }

Jongensboek in de zon.

04 maart 2017

Als jullie dit lezen zit ik op Bonaire! 

Heerlijk.. maar ook nuttig. Want we organiseren hier met gedreven contactpersonen, zgn. Taskforceleden, op ieder eiland en samen met o.a  Unicef, de Missing Chapter Foundation, het ministerie van BZK en VWS, NJi en Kind met Recht een tweedaagse conferentie over Opvoeden. We hebben een super projectteam waar we allemaal vanuit onze ervaring en achtergrond een bijdrage leveren, daarnaast heb ik een rol als dagvoorzitter tijdens deze conferentie.

lees meer }

Een avondje adrenaline.

16 februari 2017

Een kleurrijk filmpje over ouders en het kindcentrum. Enkele dagen voordat ik een avond voor de GMR van een groot, visionair en ondernemend schoolbestuur zou verzorgen dook ik mijn foto en filmarchieven in en monteerde een vrolijk mp4-tje vol actieve en betrokken ouders. Doet het altijd goed tijdens een presentatie, dacht ik zo bij mezelf :-) 

lees meer }

Een verleidelijk briefje.

01 februari 2017

Een retraite in de voormalige veenkoloniën. Aan het einde van de kerstvakantie trok ik me twee dagen terug en bivakkeerde om de hoek bij Veenhuizen, bekend als het Pauperparadijs, waar een heel bijzonder stukje geschiedenis te vinden is. Voor mij is het een stille, inspirerende plaats. Midden in de natuur, omringd door veengronden en heidevelden.

Ik ging er schrijven en nadenken. Jazeker, over brede scholen en IKC. Na een dag lekker werken en schrijven, uitkijkend over velden met schapen, kwam ik tegen de avond over een krakende houten trap terug op aarde. In dit geval bestond die aarde uit een eetzaaltje met pensionado's, rozig van wandeling en glaasjes port. Het menu van de dag werd geserveerd.

lees meer }

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com