De Vijfde Landelijke IKC dag.

29 juni 2017

Hét IKC bestaat niet. Het motto van de Vijfde Landelijke IKC dag. Een lustrumeditie die op 29 september a.s. georganiseerd wordt.

Er bestaat natuurlijk geen blauwdruk voor een kindcentrum, juist omdat in een kindcentrum het het kind centraal staat. En we weten het allemaal, het ene kind is het andere niet. Hier heeft een kind een beetje meer van dít nodig, daar juist een beetje meer van dát! 

[ inschrijven kan hier ]

Ouders, maar zeker ook de leerkracht en pedagogisch medewerkers weten en zien wat ‘hun’ kind of leerling nodig heeft. Een kindcentrum is daarbij vooral een fantastisch en kansrijk middel om maatwerk voor kinderen, en hun ouders te kunnen bieden. Uitdaging, ontwikkeling, kennis. Diensten, specialistische hulp of zorg, ondersteuning. Hedendaags. Met deskundige partners, vanuit een integrale visie en aanpak. Sámen dus, vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid. 

Terwijl ik dit zo schrijf denk ik, wat een verrijking voor al die professionals die met kinderen werken, om samen, ieder vanuit eigen expertise en mogelijkheden bij te dragen aan het leren en ontwikkelen van kinderen.

Om u te inspireren en te informeren, om kennis en ervaringen te delen, én om elkaar te ontmoeten of weer eens te spreken organiseren bovengenoemde organisaties dit alweer voor de vijfde keer. Voor ieder die werkzaam is in of voor het onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk of bij een gemeente. Maar ook voor ieder ander die geïnteresseerd is in deze ontwikkeling.

Hét IKC bestaat niet, we gaan u op deze dag dan ook niet vertellen hoe het moet. Wél hoe het kan, welke valkuilen er op de loer liggen en wat goed zou kunnen werken! Praktisch, oplossingsgericht, met ervaren sprekers die hun kennis uit de praktijk met u delen. Met bestuurders van de deelnemende organisaties waar u mee in gesprek kunt. En natuurlijk zijn ook het ministerie van OCW en van SZW vertegenwoordigd. Nieuwsgierig naar het programma, en naar informatie over inschrijving? Dat vindt u hier.

Eind september duurt nog even, aan de andere kant, volgende week start in de eerste regio al de zomervakantie. Dat betekent een drukke, maar gezellige tijd voor de BSO, en voor heel veel leerkrachten en schoolbestuurders een periode van lekker bijkomen en vakantievieren.

Geniet van de zomertijd, zou ik ieder toe willen wensen, en wie weet ontmoeten we elkaar de 29ste op de Landelijke IKC dag. 

Job

 


de Vijfde Landelijke IKC dag, wordt op 29 september 2017 georganiseerd door de PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland en de VNG, in samenwerking met EtuConsult.

Delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com