Stapsgewijs naar een KINDCENTRUM

02 november 2017

Het opzetten van een IKC, zeker vanuit 2 bestaande organisaties, is een flinke opgave. Niet alleen moet u er voor zorgen dat er een gemeenschappelijke visie komt, u moet ook allerlei praktische, organisatorische en juridische hobbels nemen. 

Ga in een interessant seminar aan de slag met de stappen!

lees meer }

Voor kinderen is school de samenleving

27 oktober 2017

“Meertalig onderwijs is er vooral voor elitegroepen. Denk aan tweetalig onderwijs in het Engels. Die meertaligheid vinden we positief, terwijl de meertaligheid van kinderen met een kleur niet gezien wordt als een pluspunt, maar als een probleem.” De socioloog Orhan Agirdag, zelf van Turks-Vlaamse origine, laat via de wetenschap én publieksfora regelmatig zijn licht schijnen op de wereld van onderwijs in een multiculturele wereld. Redacteur Geert Bors sprak met hem.

lees meer }

Regeling opleiding cultuurbegeleider

27 oktober 2017

Scholen en leerkrachten die willen investeren in cultuuronderwijs en streven naar duurzame inbedding hiervan in het curriculum, geven aan dat zij behoefte hebben aan inhoudelijke verdieping op het gebied van cultuureducatie. Voor cultuurcoördinatoren die zich verder willen specialiseren is daarom een nieuwe subsidieregeling geopend. Wie dit schooljaar al is gestart met de opleiding tot cultuurbegeleider, kan vóór 1 november 2017 subsidie aanvragen.

lees meer }

Succesverhalen leerlingendaling

27 oktober 2017

Heeft u te maken met leerlingendaling en bent u geïnteresseerd in manieren om de gevolgen van leerlingendaling op te vangen, dan kunt u op 2 november 2017 meedoen aan de tweede bijeenkomst 'Succesverhalen leerlingendaling'. In vijf interactieve workshops komen verschillende goede voorbeelden aan bod. U kunt zich voor twee workshops opgeven. De bijeenkomst wordt afgesloten met een lunch. Deelname aan deze bijeenkomst in Utrecht is gratis.

lees meer }

Scholen en sponsoring

27 oktober 2017

Veel scholen krijgen te maken met aanbiedingen van bedrijven en instellingen, waar al of niet een tegenprestatie voor wordt gevraagd. Soms gaat het om (gratis) lespakketten of lesmaterialen. Uiteraard beslissen scholen zelf of zij gebruikmaken van aanbod van derden. Als de school een tegenprestatie levert, is er sprake van sponsoring. Gedragsregels voor sponsoring op scholen zijn vastgelegd in een convenant. Ook de brochure 'Spelregels sponsoring op scholen' biedt informatie. 

Bron: Nieuwsbrief Primair Onderwijs nr. 118 

Terugblik IKC dag

17 oktober 2017

De vijfde Landelijke IKC dag is alweer voorbij. 300+ deelnemers, 20 deelsessies, veel energie, ideeën en kennisuitwisseling. Een hele dag vol met inspirerende, pakkende en vernieuwende voordrachten en discussies. 

Lees het verslag, en bekijk de verschillende presentaties.

Nieuw schooljaar, nieuwe kansen

17 oktober 2017

Het nieuwe schooljaar is begonnen, alle regio’s zijn weer in bedrijf, alle scholen weer bereikbaar. De leden van Ingrado zetten samen met het onderwijs alles op alles om jongeren een goede plaats in het vervolgonderwijs te geven.

De eerste tijd na de vakantie is ook het moment om te checken of echt alle kinderen een plek hebben gevonden in het basis- en voortgezet onderwijs. Is er geen thuiszitter bijgekomen tijdens de zomer? Twee thema’s die we scherp op het netvlies hebben in deze periode.

lees meer }

Artikel 1 tot 7 van 12
<< Eerste< Vorige1-78-12Volgende >Laatste >>

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

23 november 2017
17 oktober 2017
06 september 2017

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com