Thema: Huisvesting

Huisvestingsvraagstukken Kindcentra 2020

26 september 2016

Experts op het gebied van huisvesting hebben met Kindcentra 2020 meegedacht over de vraag wat het betekent voor de huisvesting van onderwijs, kinderopvang en kindcentra, als kinderopvang en onderwijs vanuit één organisatie met één team en één pedagogische visie wordt aangeboden. 

Het kan beter voor onze kinderen, voor ouders, voor de samenleving van nu en voor de maatschappij van morgen. Kinderen hebben recht op een optimale ontwikkeling. Kindcentra 2020, een initiatief van bestuurders uit onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen, jeugdhulp en wethouders, pleit voor een recht op toegang tot kinderopvang voor alle kinderen én voor de mogelijkheid om kinderopvang en onderwijs vanuit één organisatie met één team en één pedagogische visie te kunnen bieden.

Publicatie

In de zojuist verschenen publicatie Huisvestingsvraagstukken Kindcentra 2020 gaan zij in op vragen als welke varianten zijn er voor kindcentra (één gebouw, campus en netwerk), hoe vertalen gewenste activiteiten zich ruimtelijk binnen een kindcentrum en wat zijn mogelijkheden om kindcentra in bestaande gebouwen te realiseren? De werkgroep doet ook voorstellen voor een inbedding van deze huisvestingsvraagstukken binnen de gemeentelijke zorgplicht.

Nieuwsgierig? De publicatie is hier te downloaden. 

Delen:

javhide.com sexsut.com