Thema: Natuur en milieu educatie

Week van de Smaak 2012

29 september 2012

De week van 29 september tot en met 7 oktober 2012 staat in het teken van Smaak. Overal in Nederland zijn er proeverijen en markten met niet te versmaden streekproducten! Ook scholen kunnen zich aanmelden en activiteiten organiseren in de Week van de Smaak.

In een interview introduceerde Lasca ten Kate al de Week van de Smaak 2012 als promotie voor gezonde, eerlijke, maar vooral lekkere voeding. Iedereen kan diverse activiteiten bezoeken, maar natuurlijk kunnen scholen ook zelf het initiatief nemen om een markt, een fietstocht of een streekmaaltijd te organiseren.

In het Smaakhandvest formuleert de organisatie zes kernwaarden: ambachtelijk, natuurzuiver, seizoensgebonden, diervriendelijk, bekende herkomst en duurzaamheid. Zij wees in dat kader een ongelofelijk veelzijdig product als Held van de Smaak aan: de aardappel. Teel bijvoorbeeld zelf aardappelen, organiseer een oogstfeest of bereid de aardappel op uw favoriete wijze.

Wilt u ook meer aandacht voor streekproducten en voedingseducatie op uw school? Meldt u dan aan op de website van Week van de Smaak

Tags

Voeding

Delen:

javhide.com sexsut.com