Thema: Natuur en milieu educatie

2014: Jaar van de Groene Kinderopvang

23 juli 2012

Het vakblad Kinderopvang en de stichting Groen Cement roepen het jaar 2014 uit tot Jaar van de Groene Kinderopvang. Hun doel is liefde voor de natuur ontwikkelen bij de jongste generatie.

Gezamenlijk zetten het vakblad Kinderopvang en de stichting Groen Cement allerlei activiteiten op voor het themajaar. Ze ontwikkelen ook een Keurmerk voor Groene Kinderopvang. Kinderopvangorganisaties die het keurmerk ontvangen, onderscheiden zich in hun natuurbeleid, bijvoorbeeld door de activiteiten die ze met de kinderen in de natuur ondernemen.

De belangrijkste doelstelling van de stichting Groen Cement is kinderen op te laten groeien met belangstelling voor de natuur. Om dat te bereiken biedt de stichting een platform voor betrokken partijen in de kinderopvang.

Vanaf 2013 ontwikkelen de stichting en het vakblad samen het Keurmerk en ze organiseren activiteiten  om de groene kinderopvang te stimuleren. Meer informatie over het programma volgt begin volgend jaar.