Thema: Natuur en milieu educatie

Gezonde basisschool

21 november 2012

Deskundige preventieadviseurs helpen basisscholen gratis bij activiteiten om de gezondheid van hun leerlingen te verbeteren. Opgeven kan via www.gezondeschool.nl!

Wanneer kinderen gezond zijn en lekker in hun vel zitten, presteren zij veel beter op school. De basisschool speelt hierbij een belangrijke rol, bijvoorbeeld door kinderen te stimuleren om meer te bewegen of door te voorkomen dat zij niet gaan roken.

Scholen hebben niet altijd voldoende geld beschikbaar voor activiteiten om een gezonde leefstijl te promoten. Daarom ondersteunen de #Jeugdimpuls van het RIVM en de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde leefstijl, een initiatief van de PO-, VO- en MBO-raad, deze scholen. Via de website www.gezondeschool.nl kunnen basisscholen kiezen voor advies van een preventieadviseurs die samenwerkt met de lokale GGD, of voor begeleiding en ondersteuning bij een specifieke activiteit.

Tot 12 december 2012 hebben scholen de mogelijkheid om te kiezen uit veertien verschillende activiteiten of lespakketten. Thema’s zijn bijvoorbeeld voeding, beweging, roken, alcohol, sociaal-emotionele ontwikkeling, seksuele gezondheid, gehoorschade- of letselpreventie. Bij deze activiteiten wordt een financiële bijdrage van de scholen gevraagd.