Thema: Andere schooltijden

Bijeenkomst Andere Schooltijden in Eindhoven

26 februari 2013

De AOb, Algemene Onderwijsbond, organiseert dinsdag 26 februari de bijeenkomst Andere Schooltijden in Eindhoven.

Schooltijden zijn tegenwoordig helemaal niet zo vast meer als vroeger. Ouders, leraren en scholen willen dat kinderen op andere momenten les krijgen. De AOb (Algemene Onderwijsbond) houdt in februari een aantal bijeenkomsten over schooltijden.

Sommige mensen vinden dat het invoeren van andere schooltijden een cultuuromslag van alle partners vraagt. Het AOb gaat tijdens de bijeenkomsten ‘Andere Schooltijden’ in op de vraag of deze cultuuromslag al is ingezet. De bond behandelt verder voor- en nadelen van andere schooltijden en geeft voorbeelden van scholen die vijftig weken in het jaar geopend zijn, en van scholen die van 7.00 tot 19.00 uur open zijn.

Hélène Jansen, sectorbestuurder Primair Onderwijs bij de Algemene Onderwijsbond, zal spreken over de veranderende schooltijden.

De bijeenkomst is dinsdag 26 februari februari op de Dr. Cuyperslaan 47 in Eindhoven; vanaf 17.00 uur. Meer informatie en aanmelden hier. Deelname is gratis.