Thema: Tussenschoolse opvang

Zoektocht naar goed voorbeeld levert iPad Mini op

25 januari 2013

Annette van de Rest heeft de ‘iPad Mini-actie’ gewonnen. De 33-jarige vrouw uit Dordrecht had zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen en kreeg tijdens de vierde dag van de NOT2013 de gadget uitgereikt.

Alle mensen die zich voor maandag 21 januari inschreven voor de nieuwsbrief van {breed} maakten kans op de iPad Mini. Annette zag de actie op de website voorbij komen en bedacht zich geen moment. “Wij zijn in Dordrecht bezig met het opzetten van een brede school en om die reden kwam ik op de site. Toen ik de actie zag, heb ik me meteen ingeschreven voor de nieuwsbrief.”

Annette had al een voorgevoel dat ze zou gaan winnen. Met een brede glimlach zegt ze: “Ik zei pas nog tegen mijn vriendin: ‘Ga je mee naar de NOT2013. Ik ga namelijk een iPad Mini winnen. Kunnen we hem samen ophalen.’ Dat ik hem nu ook echt gewonnen heb, is natuurlijk hartstikke leuk. Ik ben er enorm blij mee. En het toeval wil, dat mijn zoontje pas vroeg of we niet eens een tablet konden kopen.”

Annette is locatiemanager bij de COKD, Centrale Organisatie Kinderopvang Drechtsteden. Ze heeft twee locaties onder haar hoede. “Op één van die locaties, de Wantijschool, zijn wij als kinderopvangorganisatie bezig om een samenwerking met de basisschool op poten te zetten. We hebben momenteel een pilot lopen om van de Wantijschool een sterrenschool te maken. De samenwerking tussen de bso en de school loopt al aardig goed. De medewerkers van de kinderopvang helpen reeds mee in de lessen van de basisschool. Bij toetsen bijvoorbeeld. Het gaat dus de goede kant op.”

Vanwege dit project bezoekt Van de Rest de website van het Landelijk Steunpunt regelmatig. “Hij is handig om informatie op te zoeken. Er zijn al veel brede scholen in Nederland. Op de site kan ik makkelijk goede voorbeelden terug vinden.” Met een grote glimlach stelt ze: “En dat kan vanaf nu op mijn nieuwe iPad Mini!”

NOT2013