Thema: Natuur en milieu educatie

Groen keurmerk voor kinderopvangorganisaties

31 januari 2013

Stichting Groen Cement komt met het Groene Kwaliteitsmerk voor kinderopvangorganisaties. Organisaties die het keurmerk krijgen, mogen zich een groene kinderopvang noemen. Om het te verdienen moeten ze veel aandacht geven aan het milieu, natuuractiviteiten organiseren of de kinderen veel buiten laten spelen.

De Stichting Groen Cement werkt hiervoor samen met het vakblad Kinderopvang. Samen roepen zij het jaar 2014 uit tot het Jaar van de Groene Kinderopvang. De lancering van het keurmerk is één van de acties die de stichting en het vakblad in het kader van het Jaar van de Groene Kinderopvang opzet. 

Criteria
Hoe maakt een kinderopvangorganisatie kans op het keurmerk? Opvangorganisaties die veel aandacht besteden aan natuur en milieu hebben kans om het Kwaliteitsmerk voor Groene Kinderopvang te ontvangen. Om het concreet te maken, heeft de Stichting Groen Cement een lijstje met vijf punten samengesteld, waar de opvangorganisaties aan moeten voldoen. 

- Natuur moet verankerd zijn in het pedagogisch beleidsplan
- De buitenruimte moet voldoen aan negen groene kermerken
- Er is aandacht voor zaaien en oogsten
- Er is een samenwerking met partijen uit de natuur- en milieu-educatie
- Er zijn minimaal twee mensen in huis die aantoonbaar affiniteit hebben met natuur.

Een aantal kinderopvangorganisaties in Nederland voldoet reeds aan deze eisen en krijgt binnenkort het keurmerk uitgereikt. 

Groen Cement
Groen Cement is een beweging die samenwerkt met verschillende organisaties, maar zich vooral richt op de kinderopvang. Het doel van de stichting is om bij te dragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen met liefde voor de natuur. 

Delen:

javhide.com sexsut.com