Thema: Financiën

Geld

19 juni 2012

http://aggs.school.nz/?education=help-on-college-essay enter site

source link Eigenlijk zouden lokale, incidentele subsidies afgeschaft moeten worden, denk ik wel eens. Ik kom in de praktijk brede scholen tegen die zo afhankelijk zijn van die ene inkomstenbron dat, zodra die opgedroogd is of stopgezet wordt, de hele brede school in elkaar stort. Dat een brede school relatief duur is, zoals ik iemand laatst hoorde zeggen, is voor mij ook geen uitgemaakte zaak. Net zomin dat ik denk dat, wil je tot één leiding in een IKC komen, er geld bij moet voor die “Kapitein”. 

what is the best essay writing service Voor ontwikkeling van een nieuw concept is geld nodig, dat zeker. Net als voor peuters die tussen de wal en het schip dreigen te vallen, omdat zij geen VVE-indicatie hebben en ook niet kind van werkende ouders zijn. Hierdoor kunnen zij vaak niet naar een peuterspeelzaal, terwijl dat wel wenselijk zou zijn. Naschoolse activiteiten zijn een gemeentezaak die prima door brede scholen uitgevoerd kunnen worden. Maar dan wel vanuit een structurele, gemeentelijke financiering. 

Enige nuancering moet ik hier dus wel maken. Maar, er is heel veel te winnen door verschillende budgetten, van onderwijs, opvang en gemeente, bij elkaar te brengen en vanuit een gezamenlijke visie in te zetten. Ook voor personeel.  De kunst is om anders te gaan denken, om niet meer te kijken naar de som der delen, maar te onderzoeken hoe taken en verantwoordelijkheden zo herschikt kunnen worden dat kinderen, hun ontwikkeling én een logische organisatie op nummer één staan. 

Iets een IKC noemen en verder alle oude structuren en gewoonten bij hetzelfde houden werkt immers niet, dat is oude wijn in nieuwe zakken. Of erger, verzuurde wijn in plastic verpakking. 

Crisis of geen crisis, IKC en brede scholen vragen vooral visie, moed, ondernemerschap en leiderschap. Daarna komt pas het geld. Pas als wij eigenwijze en ondernemende mensen op deze functies plaatsen, kan er echt iets nieuws ontstaan. Wie helpt ons ruim baan te maken voor dit soort mensen? En vergeef mij mijn eerste opmerking.

mba essay writing services Job van Velsen,
Projectleider Landelijk Steunpunt Brede Scholen
jobvanvelsen@bredeschool.nl

Delen:

Nieuw boekje

help writing an argumentative essay Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het http://aggs.school.nz/?education=do-my-essay-for-cheap http://aggs.school.nz/?education=college-scholarship-essay-help hier.

Op de kaart

help with essay paperskaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

cheapest essays writing services {Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com