Thema: Natuur en milieu educatie

Cofinanciering in dagarrangementen

25 maart 2013

Vanwege de pilot gemeentebrede dagarrangementen krijgt het Landelijk Steunpunt Brede Scholen geregeld vragen over dit onderwerp. Deze keer beantwoorden we de vraag: Kan een commerciële sportaanbieder cofinancier zijn?

Ja, dat kan. Hoe kunt u die cofinanciering dan het beste regelen? Overleg met de gemeente en het betreffende schoolbestuur/andere partner over de aanstelling van een combinatiefunctionaris. Maak concrete afspraken over wie de werkgever wordt en hoeveel uur waar gewerkt wordt. Uiteraard moet de combinatiefunctionaris gekwalificeerd zijn volgens de CAO kinderopvang.

Een voorbeeld: de kinderopvang is werkgever  van een combinatiefunctionaris die een 36-urig contract heeft. De financiering kan dan alsvolgt zijn: 40% via de regeling van de gemeente, 30% door het onderwijsbestuur en 30% door de kinderopvang. 

De functionaris werkt feitelijk 18 uur als vakdocent in het onderwijs en 18 uur als pedagogisch medewerker, die sport en spel activiteiten verzorgt in de kinderopvang. De gemeente betaalt 40% van de totale kosten aan de kinderopvang. De kinderopvang factureert 30% van de totale kosten aan het schoolbestuur. 

Om btw als gevolg van detachering te voorkomen, zie de mogelijkheden zoals beschreven in de factsheet van de VNG. 

Delen:

javhide.com sexsut.com