Thema: Combinatiefuncties

Symposium creativiteitsontwikkeling

04 april 2013

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) organiseert op donderdag 4 april een minisymposium over creativiteitsontwikkeling en cultureel ondernemerschap. 

Deze bijeenkomst is voor mensen die werken in de onderwijs- of cultuursector. Onder de genodigden zijn onder andere de directeuren van het LKCA, medewerkers van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FPC) en het CJP. Daarnaast komen er vertegenwoordigers van het ministerie van OCW, cultuurkoepels, onderwijskoepels, cultuurprofielscholen en cultuurcoördinatoren die werkzaam zijn in het basisonderwijs. 

Lodewijk Ouwens, adviseur op het gebied van cultuureducatie, geeft tijdens het minisymposium een presentatie over het belang van creativiteitsontwikkeling en hoe een goede match tussen cultuuraanbieders en scholen en cultureel ondernemerschap hieraan kunnen bijdragen. “Creativiteit draagt eraan bij dat leerlingen zich goed kunnen bewegen in een steeds veranderende omgeving. Het creatief proces en verbeeldingskracht worden vooral geleerd bij de cultuurvakken en kan overal worden toegepast. De vier fasen – ideeën verzamelen; ordenen en selecteren; vormgeven en presenteren- kunnen goed door scholen en cultuuraanbieders samen worden vorm gegeven.”

Het symposium vindt plaats in het nieuwe gebouw van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst aan de Kromme Nieuwegracht 66 in Utrecht. Het begint om half drie in de middag en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar DesireeRozestraten@lkca.nl.

Tags

Lezing

Delen:

javhide.com sexsut.com