Thema: Financiën

Ouders kunnen misgelopen toeslag kinderopvang nog aanvragen

02 april 2013

Ouders die dit of vorig jaar de kinderopvangtoeslag niet op tijd hebben aangevraagd, kunnen de misgelopen toeslag alsnog aanvragen. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, heeft dat onlangs besloten. 

Als ouders te laat zijn met hun aanvraag voor kinderopvangtoeslag, kunnen zij geld mislopen. Dat komt door de nieuwe regeling, die sinds 1 januari 2012 in werking is getreden. Daarin staat dat ouders alleen toeslag krijgen over de maand waarin ze de aanvraag doen en één maand daarvoor. Deze beperking werd opgelegd, omdat ouders voor die tijd enorme bedragen terugvroegen over een langere periode. Bovendien kon er makkelijk gefraudeerd worden. En dus besloot het kabinet de regeling wat betreft het aanvragen van kinderopvangtoeslag per 1 januari 2012 te beperken. 

Inmiddels is echter gebleken dat veel ouders niet op de hoogte waren van deze nieuwe maatregel. Daardoor hebben veel mensen kindertoeslag misgelopen. En vanwege de nieuwe regeling konden ze het geld over 2012 en 2013 niet meer terugvragen. Omdat het om het een groot aantal ouders gaat, heeft de minister besloten dat ouders die te laat waren met de aanvraag voor kindertoeslag, respijt krijgen. Zij kunnen de toeslag voor het jaar 2012 en 2013 nu alsnog terugvragen. De minister verwacht dat het uitstellen van deze maatregel zo´n dertig miljoen euro zal kosten.

Het betekent overigens niet dat de nieuwe regeling van de baan is. Vanaf 1 januari 2014 kunnen ouders alleen nog kindertoeslag aanvragen voor de maand waarin de aanvraag plaatsvindt en drie maanden daarvoor. 

Delen:

javhide.com sexsut.com