Thema: ICT in het onderwijs

Boek over sociale media op de basisschool

03 april 2013

Hoe kan je sociale media op een succesvolle manier inzetten op een basisschool? Stichting Mijn Kind Online stelde het boek ‘Sociale Media op de Basisschool’ samen, waarin een twintigtal leraren uit het primair onderwijs tips geven over hoe sociale media te gebruiken in de klas. 

In het boek komen 21 leerkrachten aan het woord. Daaronder zijn negentien Nederlandse leraren en twee Vlamingen. Aan de hand van concrete voorbeelden vertellen zij hoe je sociale media kunt gebruiken tijdens de lessen. Hoe maak je de les spannender met QR-codes? Hoe kun je apps benutten in de klas? Hoe maak je een videoclip met de klas? En hoe vergroot je de ouderbetrokkenheid via sociale media? Op dit soort vragen geven de leerkrachten antwoord. 

Het boek bevat naast de verhalen en tips van de leerkrachten ook tekeningen van leerlingen. Verder vindt u in het boek een stappenplan om sociale media op school in te voeren. En tot slot mag het sociale media ABC met 52 tools en lestips niet ontbreken. 

Het boek ‘Sociale Media op de Basisschool’ is gratis te downloaden als pdf. Dit kan via de website van de Stichting Mijn Kind Online. Het is ook mogelijk om het boek te kopen. Dit kan door een mailtje te sturen naar informatie@mijnkindonline.nl

Delen:

javhide.com sexsut.com