Thema: ICT in het onderwijs

Opleiding tot ICT-coach

05 april 2013

De QL-ICT Academie en de Inschool Academie hebben een opleiding tot ICT-coach ontwikkeld. Deze wordt vanaf september 2013 op vier verschillende plaatsen in Nederland aangeboden.

De opleiding is voor ICT-ers in het onderwijs die zich verder willen professionaliseren en leerkrachten die zich willen bijscholen tot ICT-coach. 

Tijdens de opleiding krijgen cursisten uitleg over ICT en media. Ze leren hoe media kan bijdragen aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Daarnaast zijn er lessen over het inzetten van media en ICT in de lessen. Tijdens de opleiding krijgen de ICT-coaches antwoord op vragen als: ‘Wat is de invloed van ICT en media op het onderwijs?’, ‘Hoe kan media de onderwijskwaliteit verbeteren’ en ‘Hoe begeleid je leerkrachten bij het inzetten van media en ICT in hun lessen?’ 

Leraren die zich willen bijscholen tot ICT-coach, kunnen de opleiding alleen gaan volgen, als zij in het bezit zijn van een diploma leraar basisonderwijs. Bovendien moeten ze lesgeven op een basisschool in Nederland. 

Na de tweejarige studie krijgen de ICT-coaches een landelijk erkend post-hbo-diploma. De opleiding wordt gegeven in Amsterda, Breda, Amersfoort en Enschede. Meer informatie over de opleiding is te vinden op deze website

Tags

Opleiding ICT

Delen:

javhide.com sexsut.com