Thema: Andere schooltijden

Tien Steve JobsScholen in Nederland

14 april 2013

Zeker tien scholen gaan in augustus over op het onderwijsconcept O4NT, Onderwijs voor een Nieuwe Tijd. Op deze zogenoemde Steve JobsScholen, waar opiniepeiler Maurice de Hond vorig jaar het startschot voor gaf, krijgt ieder kind een iPad.

Omdat alle kinderen een eigen iPad hebben, hoeven de kinderen niet meer de hele dag aanwezig te zijn op de school. Kinderen kunnen het apparaat immers overal mee naar toe nemen en dus kunnen ze ook overal leren. En omdat (een deel van) de lesstof in de iPad zit, kunnen de kinderen altijd onderwezen worden. Of het nou vakantie is of niet. Een ander voordeel van het O4NT onderwijsconcept is dat kinderen niet meer in een vast lokaal les hoeven te krijgen. Bovendien is een vaste leerkracht niet meer nodig. Tot slot lopen opvang en onderwijs vloeiend in elkaar open. De Steve JobsSchool is tussen half acht ’s ochtends en half zeven in de avond geopend. 

Uit onderzoek van Peil.nl is gebleken dat veertig procent van de kinderen tussen de vier en twaalf jaar regelmatig aan de slag is op de tablet of smartphone. Dat is een flinke stijging ten opzichte van 2012. Als de stijging in dit tempo doorzet, dan is binnen drie jaar driekwart van de kinderen aan de tablet of smartphone. Op de website van O4NT zegt Maurice de Hond: “Ik heb het gevoel dat er een kantelpunt bereikt is. Het onderwijsveld begint nu ook te beseffen dat je niet nog tien jaar op de oude voet door kan gaan. Ken Robinson heeft het mooi verwoord: ‘School moet zichzelf niet langer beschouwen als een graansilo en het kind als een passerende vrachtauto die gevuld moet worden, maar het kind als een raket zien, zichzelf als lanceerinstallatie. De school helpt de ontsteking te vinden.’ Wijk merken nu overal dat het onderwijsveld toe is aan die omslag in het denken.” Het staat vast dat in augustus tien Steve JobsScholen van start gaan. Het gaat om scholen in Sneek, Breda, Amsterdam, Almere, Amsterlveen, Bernisse en Emmen. 

Delen:

javhide.com sexsut.com