Thema: Financiën

Kinderen gaan steeds vaker naar opa en oma

16 mei 2013

Ouders doen hun kinderen steeds vaker naar opa en oma in plaats van naar de kinderopvang. Newcom research en het tijdschrift Management Kinderopvang hebben berekend dat als de kosten voor de kinderopvang niet dalen dat volgend jaar nog eens 15 tot 29 procent van de moeders hun kinderen naar opa en oma sturen. 

Uit het onderzoek van Newcom research en Management Kinderopvang is gebleken dat dertig procent van de moeders met jonge kinderen de afgelopen zes maanden heeft besloten om de kinderopvang deels of zelfs helemaal stop te zetten. Kinderopvangtotaal.nl schrijft dat moeders de opvang tegenwoordig op een andere manier oplossen. Vaak is dat een minder formele vorm van kinderopvang. Zo’n 83 procent van de 373 ondervraagde heeft aangegeven dat het de afgelopen tijd naar alternatieven heeft gezocht. 

Eén van deze alternatieven is minder werken. Daarnaast worden opa en oma vaker ingeschakeld. Moeders brengen hun kinderen tegenwoordig op woensdag vaker naar opa en oma dan naar de kinderopvang. Ook op dinsdag gaan veel kinderen naar opa en oma. Op donderdag blijven de kindere over het algemeen naar de kinderopvang gaan. 

Uit het onderzoek van Newcom is verder gebleken dat ouders graag willen dat de kinderopvang meer aandacht besteedt aan sport, bewegen en natuur. Daarnaast verwachten ze meer informatie over de ontwikkeling van het kind. Overigens vindt een overgrote meerderheid van de moeders (79 procent) dat de kinderopvang een meerwaarde heeft bij opvoeding en ontwikkeling van het kind.

Delen:

javhide.com sexsut.com