Thema: Zorg

Programma 9e Jaarcongres Brede School bekend

01 juli 2013

Op woensdag 6 november vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het 9e Jaarcongres Brede School plaats. Onlangs is het programma van dit congres bekend gemaakt. Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen is hierbij uiteraard ook aanwezig. 

Tijdens het 9e Jaarcongres Brede School staan zeven thema’s centraal: techniek in de brede school, ouderbetrokkenheid, sociaal gedrag, tijd (andere dagindeling), het jonge kind, huisvesting en andere onderwerpen. Het congres bestaat uit een plenair gedeelte en een deel met workshops. Het begint om 9.00 uur. Om 10.00 uur heet Frank Studulski van Sardes iedereen welkom, waarna onder andere prof. Dr. Robert-Jan Simons, hoogleraar didactiek in digitale context, een lezing geeft over ‘Leren in de brede school.’ Om 11.40 vangt de eerste workshopsessie aan. Na de lunch geven Anne van der Kooi, lector Brede School, Job van Velsen, projectleider van {breed}, en Hanno van Keulen, hoofd Kenniscentrum Talentontwikkeling Wetenschap & Techniek Midden-Nederland, een presentatie. De tweede workshopronde is om half vier in de middag, waarna het congres eindigt met een netwerkbijeenkomst. 

Workshops
Rond bovengenoemde thema’s worden diverse workshops georganiseerd. {breed} biedt ook twee deelsessies aan. Zo zullen Hans van den Ham, directeur van brede school De Diamant in Apeldoorn, en BartJan Commissaris, directeur van DE Brede School in Amsterdam Zuidoost, uitleg geven over ouderbetrokkenheid op een brede school. Daarnaast geven Alice Jansen en Tonny van den Berg, adviseurs van {breed}, een workshop over de zorg voor kwaliteit in de brede school. 

Verder is er deelsessie met René Peeters, wethouder onderwijs in Almere, Jacob Bruintjes, wethouder onderwijs Borger-Odoorn en Janneke Oude Alink, wethouder onderwijs in Hengelo. Zij vertellen over de missie van de kopgroep wethouders. 

Wilt u het volledige overzicht van workshops zien? Kijk dan in dit document. Hierin staat ook het volledige programma van het 9e Jaarcongres Brede School. Op www.bredeschoolcongres.nl is ook meer informatie te vinden.

Delen:

javhide.com sexsut.com