Thema: Naschoolse activiteiten

Cursus B-Fit

31 oktober 2013

De Gelderse Sport Federatie zet zich al jaren in voor de gezondheid van kinderen. Met het gezondheidsprogramma B-Fit gaat het de strijd tegen overgewicht aan. De vierdaagse cursus B-Fit begint op donderdag 31 oktober.

De cursus B-Fit coach is een cursus voor professionals, zoals combinatiefunctionarissen of groepsleerkrachten (met gymbevoegdheid), uit heel Nederland die een actievere en gezondere leefstijl willen creëren op scholen. Tijdens de cursus B-Fit coach leren cursisten van ervaringsdeskundigen hoe het effectieve gezondheidsprogramma werkt. Na het volgen van de cursus is de professional in staat om de beweeg- én voedingsinterventies zelfstandig op te zetten, uit te voeren en te implementeren op een basisschool. De dagelijkse praktijk rondom de uitvoering van het leefstijlprogramma staat gedurende de gehele cursus centraal.

Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

- Fittesten
- Opknappen van het schoolplein met verfcirkels en bijbehorende spelkaarten
- Pauze-activiteiten met meer dan 50 spelkaarten
- Kwaliteitsimpuls bewegingsonderwijs
- Naschoolse activiteiten
- Lespakket gezonde leefstijl
- Ouderbetrokkenheid met workshops voor ouders
- Beweeginterventies voor in de klas
- Schoolgezondheidsbeleid zoals traktatiebeleid
- Workshops voor het schoolteam
- Lokale projectgroep en doorverwijsbeleid

Dit najaar is de cursus B-Fit coach op donderdag 31 oktober en vrijdag 1, maandag 18 en dinsdag 19 november. De kosten zijn 1.750,-  euro (excl. btw). Hierbij zijn alle materialen zoals spelkaarten, presentaties en handleidingen inbegrepen. Ook een lunch tijdens cursusdagen hoort erbij.

Voor meer informatie en aanmelden: www.cursusb-fit.nl.