Thema: ICT in het onderwijs

Geef ICT de ruimte!

06 september 2013

ICT is vandaag de dag een onmisbaar deel van het leven. Door middel van ICT leren kinderen de wereld ontdekken, zijn ze een onderdeel van die wereld en komen ze verder in het leven. De markt op het gebied van ICT is echter zeer versnipperd. 

Er zijn tal van boeken geschreven over ICT, maar wat kunnen de gebruikers, leidinggevenden, pedagogisch medewerkers, IB-ers, leerkrachten en vooral kinderen met deze bulk aan informatie? Is er überhaupt duidelijkheid? Om op die vragen antwoord te krijgen hebben Partou Kinderopvang, Stichting Prisma Almere, Kennisnet, ParnaSys, Tik-Tik, EtuConsult en {breed} de handen ineen geslagen om de mogelijkheden van ICT op een rijtje te zetten. Zij willen dat alle huidige beschikbare middelen en mogelijkheden met elkaar verbonden worden en logisch, overzichtelijk en als één geheel eenvoudig bereikbaar zijn voor kinderen, ouders, en professionals van een school, kinderopvangcentrum of kindcentrum. 

Om tot een duidelijk beeld te komen van wat er allemaal speelt op het gebied van ICT, hebben deze organisaties de hulp nodig van de gebruikers. Van u dus! De organisaties hebben twee vragen aan u:

1) Heeft u een vraag op het gebied van ICT? Wilt u weten hoe u uw les kunt voorbereiden met behulp van ICT? Of wilt weten hoe u de prestaties van uw kinderen door middel van ICT bij kunt houden? Stel uw vragen via ditis@etuconsult.nl. Het maakt niet uit of u werkzaam bent in het onderwijs of de kinderopvang, of dat u een ouder bent van drie kleine kinderen. Alle vragen over ICT zijn welkom. De vragen worden verzameld, waarna er een bestand met antwoorden komt op de websites van {breed} en Kennisnet. U kunt uw vragen stellen tot en met 15 september. 

2) Daarnaast hebben bovenstaande organisaties een lijst met bekende initiatieven van ICT op een kindcentrum samengesteld. Deze lijst kunt u hier terugvinden. Kent u ook goede voorbeelden van organisaties die ICT op een slimme manier hebben geïntegreerd? Laat het dan voor 15 september weten via ditis@etuconsult.nl

Delen:

javhide.com sexsut.com