Thema: Natuur en milieu educatie

NME, dat doe je samen

12 december 2013

De gemeente Den Haag en IVN Wisselwerkdag organiseren op donderdag 12 december het congres NME, dat doe je samen. Natuurlessen staan tijdens deze dag centraal. 

Contact met de natuur kan leerzaam, gezond en gewoon leuk zijn. NME (Natuur- en Milieu-Educatie) is een begrip en kan vele doelen hebben. Bijvoorbeeld de sociale cohesie bevorderen, gezond (eet-) gedrag stimuleren of oplossingen aandragen voor maatschappelijke vraagstukken. Juist al die verschillende raakvlakken lenen zich voor projecten/situaties/onderwerpen waarbij NME een middel is en niet het enige doel. Vernieuwende NME initiatieven, die ook nog ’s succesvol zijn, komen vanuit de brede samenleving maar ook uit het bedrijfsleven.

Omdat NME in tijden van bezuiniging en een economische crisis luxe lijken te worden, is er tijdens dit congres veel aandacht voor de bedrijfsmatige kant van NME. Er worden businessmodellen getoond, er wordt met cijfers gegoocheld, Henk Klein spreekt over een nieuwe manier van werken en Natural Step komt met een raamwerk en stappenplan voor duurzaamheid.

Een greep uit het grote aanbod: Hoe Bakkie Fietsen op een gezonde en persoonlijke manier het Westland laat zien, en Visietrainingen een verfrissende blik op de financiering van NME-projecten heeft. Arjen Wals over sociaal leren en duurzaamheid in tijden van ‘crisis'. De SPAR over Het Nationaal Schooltuinproject 2013, Uitgeverij Thieme Meulenhoff over educational technology, Henk Klein, Natuurcircus en Paul van Trigt over stedelijke voedselstrategie.

Er zijn doorlopend sprekers en dialogen bij te wonen: gesprekken die onder leiding van een deskundige in klein gezelschap met elkaar gevoerd worden over een specifiek onderwerp. En er is een markt met stands. Daarnaast biedt het congres, zoals gewend van voorgaande edities van de Wisselwerkdag volop ruimte voor uitwisseling met vakgenoten.

Doelgroep van het Congres NME, dat doe je samen zijn gemeentelijke en provinciale overheden, onderwijs, welzijn en mensen die werkzaam zijn in het NME veld. Kijk voor het volledige programma en inschrijven op: www.nme-datdoejesamen.nl

Delen:

javhide.com sexsut.com