Thema: Talentontwikkeling

Landelijk Steunpunt op pad met delegatie Koreanen

24 januari 2014

Een delegatie van zo’n veertig schooldirecteuren en onderwijsadviseurs uit Zuid-Korea bracht onlangs een bezoek aan Nederland. Yvette Vervoort en Tonny van den Berg, adviseurs van het Landelijk Steunpunt, lieten de Koreanen kennis maken met het concept brede school en brachten een bezoek aan brede school in Amsterdam-Zuidoost. 

Tonny van den Berg vertelt wat de Koreanen in Nederland kwamen doen. “Het onderwijs in Zuid-Korea is heel erg prestatiegericht. Deze groep Koreanen maakte een reis door Europa om te kijken hoe ze hun onderwijs meer kunnen richten op de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen.” 

De aanvraag van de Koreanen kwam bij {breed} terecht en dus namen de adviseurs ze mee naar DE Brede School in Amsterdam-Zuidoost, een ambassadeur van {breed}. Daar zetten Tonny en Yvette de basis van het Nederlandse onderwijs- en kinderopvangstelsel uiteen. “Aan de reacties  was te merken dat het Nederlandse onderwijs erg ingewikkeld in elkaar zit,” stelt Tonny. “Het feit dat we hier niet alleen kijken naar prestaties, maar ook naar de brede ontwikkeling van het kind, opende een aantal ogen.” Daarnaast vertelden de adviseurs dat deze brede ontwikkeling van kinderen vooral op brede scholen wordt nagestreefd. Dit laatste werd ondersteund door het verhaal van ambassadeur Bart-Jan Commissaris, die over de praktijk vertelde. 

Tot slot kregen de Koreanen een filmpje te zien over het Leerorkest dat al jaren een enorm succes is in Amsterdam-Zuidoost. Tonny: “Ze zagen hoe allochtone kinderen hier serieus met klassieke muziek aan de slag gaan . Zoiets hadden ze nog nooit gezien. Ik ben dan ook benieuwd wat voor sporen dit bezoek bij hen achterlaat. Ik denk dat ik over een jaar eens contact opneem, om te kijken wat ze met deze informatie gedaan hebben.”

Delen:

javhide.com sexsut.com