Thema: Onderzoek

Scholen met visie presteren beter

03 februari 2014

Scholen die een duidelijke visie hebben leveren beter onderwijs dan scholen zonder concrete visie. Dat heeft de Engelse onderzoeker en professor aan de universiteit van Londen, David Hopkins, aangetoond. 

Hopkins deed onderzoek naar scholen die goed presteren. Hij concludeerde dat onderwijsorganisaties die het onderwijs vanuit hun eigen visie vormgeven het beter doen dan scholen die zich veel meer bezig houden met de dagelijkse gang van zaken. Een goede en duidelijke visie speelt hierin een cruciale rol. Een sterke leider die deze visie uitdraagt is daarbij ook erg belangrijk. Deze leider moet continu zoeken naar verbetering, maar grote veranderingen moeten niet te snel worden doorgevoerd. Een visie is dus enorm belangrijk. Deze geeft de medewerkers duidelijkheid. 

Uit het onderzoek is verder gebleken dat onderwijsorganisaties die inside-out denken beter presteren. Daarnaast moeten leiders zelf en niet de overheid of de inspectie bepalen waar de lat ligt. Als de leiders dat zelf doen en ze streven continu naar verbeteringen, gaat de school vanzelf beter presteren. 

{breed} gaat tijdens het Netwerk Kwaliteit diep in op het formuleren van een goede visie. U kunt zich nog tot en met woensdag 5 februari opgeven voor dit Netwerk. Meer informatie vindt u op www.bredeschool.nl/netwerk. 

Thema's

Onderzoek

Tags

{breed} Visie

Delen:

javhide.com sexsut.com