Thema: Natuur en milieu educatie

Agrarische kinderopvangsector groeit als kool

12 februari 2014

Bijna overal in Nederland kregen kinderopvangorganisaties het afgelopen jaar te maken met krimp. De agrarische kinderopvang heeft het echter uitstekend gedaan; er was sprake van een lichte groei. De Vereniging Agrarische Kinderopvang heeft samen met het Landelijk Steunpunt een folder over deze relatief nieuwe vorm van kinderopvang uitgebracht. 

Op de website van de VAK zegt Anton IJsseldijk, voorzitter van de Vereniging Agrarische Kinderopvang dat groen op dit moment erg hip is. “De kinderen zijn veel buiten.” Het gevolg daarvan is dat drie leden van de VAK in 2013 een agrarische kinderopvang hebben geopend. “Bovendien is de bezetting van de huidige agrarische opvangbedrijven voldoende om rendabel te blijven.”

Volgens de VAK waarderen ouders de kleinschaligheid van de opvang op een boerenbedrijf. Bovendien leidt diversiteit tot groei. IJsseldijk zegt: “Ouders gaan zoeken naar een leuke kinderopvang. Ze worden steeds kritischer.”

De groei van de agrarische kinderopvang is verrassend te noemen, aangezien er vorig jaar 152 kinderopvangbedrijven failliet gingen. In 2012 moesten 73 kinderopvanglocaties hun deuren sluiten. 

De Vereniging Agrarische Kinderopvang heeft in samenwerking met {breed} een folder over de sector uitgebracht. Hierin staat beschreven wat kinderopvang op een agrarisch bedrijf allemaal om het lijf heeft. U kunt de folder hier downloaden. 

Delen:

javhide.com sexsut.com