Thema: Financiën

Ruimte-OK start voorlichting overheveling onderhoud schoolgebouwen

14 maart 2014

Het kenniscentrum voor onderwijshuisvesting, Ruimte-OK, start een landelijk voorlichtingstraject rond de overheveling van het buitenonderhoud aan scholen. 

Vandaag de dag zijn gemeentes verantwoordelijk voor het onderhoud van schoolgebouwen. Zo beheren zij het budget voor het onderhoud. Per 1 januari 2015 verandert dat. Dan komt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de schoolgebouwen te liggen bij de schoolbesturen. 

Veel scholen zitten vragen over het onderhoud van het gebouw en het budget wat daarbij hoort. Daarom organiseert het kenniscentrum voor onderwijshuisvesting, Ruimte-OK, in samenwerking met de PO-Raad en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een voorlichtingstraject. Tijdens deze bijeenkomsten, die in verschillende regio’s worden georganiseerd krijgen de deelnemers onder andere goede voorbeelden voorgeschoteld. Meer informatie over dit voorlichtingstraject vindt u op de website van Ruimte-OK. 

Ruimte-OK, de PO-Raad en de VNG hebben  een aantal brochures over de overheveling van het buitenonderhoud van schoolgebouwen gerealiseerd. Deze vindt u op de website van de PO-Raad

Delen:

javhide.com sexsut.com