Thema: Zorg

Praten over invoering passend onderwijs

28 maart 2014

Het Euregionaal Congresburo organiseert op donderdag 19 juni het Landelijk Symposium: Leerlingzorg in het passend onderwijs. Tijdens deze bijeenkomst komen experts aan het woord die spreken over de praktijk van didactiek en pedagogiek voor leerlingen die extra steun nodig hebben.

Per 1 augustus gaat het passend onderwijs in. Leerlingen die extra zorg nodig hebben, komen dan in ‘gewone’ klassen terecht. Leerkrachten krijgen hierdoor te maken met meer leerlingen die extra zorg nodig hebben. Deze leerlingen, die ADHD kunnen hebben of licht autistisch kunnen zijn, hebben een andere aanpak nodig dan ‘gewone’ leerlingen. Hoe pak je dat als leerkracht aan? De bezoekers van het Landelijk Symposium: Leerlingzorg in het passend onderwijs krijgen gaan met deze vraag aan de slag.

Het congres is bedoeld voor iedereen die met zorgleerlingen werkt of daar verantwoordelijk voor is, zoals leerkrachten, mentoren, decanen, maar ook jeugdzorgwerkers, jeugdverpleegkundigen en medewerkers van schoolbegeleidingsdiensten.

De sprekers zijn prof. drs. Dolf van Veen, drs. Inge Reijnders, Pierre Wolters, Anton Horeweg en, Saskia Sliepenbeek. Wilt u meer informatie over de sprekers? Klik dan hier

Het Landelijk Symposium: Leerlingzorg in het passend onderwijs begint donderdag 19 juni om tien uur in de morgen en vindt plaats in Zwolle. Inschrijven kan op deze website

Zorg