Thema: ICT in het onderwijs

Steeds meer iPad-scholen

28 maart 2014

Het aantal iPad-scholen in Nederland groeit. Waren er in augustus 2013 nog zeven iPad-scholen, binnenkort zijn het er twintig. Ook Amsterdam krijgt nu twee Steve Jobs-scholen, in Nieuw-West en Zuidoost. 

De aanjager van de iPad-scholen is Maurice de Hond. Samen met zijn stichting Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT) stelt hij dat het onderwijs veel te traditioneel is en dat kinderen niet worden klaargestoomd voor de toekomst maar voor het verleden. En dus riep hij de iPad-school, ook wel Steve Jobs-school genoemd, in het leven. Op deze school krijgen alle kinderen een tablet. ICT staat hoog in het vaandel. Daarnaast werkt de iPad-school met flexibele onderwijstijden. De school is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geopend en gaat ook door tijdens de vakanties. Verder zijn er geen klaslokalen en zijn de lessen meer op het individu gericht en niet zozeer op de hele klas.

Aan het begin van dit schooljaar begonnen zeven onderwijsinstellingen als iPad-school. De Hond verwacht dat Nederland binnenkort  zo’n twintig iPad-scholen telt. In het televisie-programma De Wereld Draait Door stelt hij dat dit aantal ook na de zomervakantie doorgroeit. Volgens De Hond stappen steeds meer bestaande scholen over. Ook uit het buitenland komt steeds meer interesse. 

Monique van Zandwijk, directeur van Digitalis Almere, was ook aanwezig bij De Wereld Draait Door. Zij vertelt hoe het iPad-onderwijs in de praktijk werkt. Klik hier om de hele aflevering van DWDD terug te zien. 

Delen:

javhide.com sexsut.com