Thema: Voor- en vroegschoolse educatie

Biesta zwaait af als voorzitter LPP

02 mei 2014

De voorzitter van het Landelijk Platform Peuterspeelzalen (LPP), Ton Biesta, legt zijn functie als voorzitter neer. Biesta vindt dat hij te ver van de dagelijkse praktijk af is komen te staan. Zijn opvolger staat al klaar, Bernadette Diekstra.

Ton Biesta is per direct gestopt als voorzitter van Landelijk Platform Peuterspeelzalen. In een brief schrijft hij: “Vanaf de oprichting op 24 november 1997 heb ik met ontzettend veel plezier de rol van voorzitter vervuld. Meer dan 16 mooie jaren.” Als reden voor zijn vertrek noemt Biesta dat hij sinds zijn pensioen te ver van de praktijk af is komen te staan. De oud-voorzitter schrijft: “Het is daarom een goede zaak dat iemand, die nog beide benen in die dagelijkse praktijk staat, de rol van voorzitter gaat overnemen.” Biesta doelt daarmee op Bernadette Diekstra, die reeds in het bestuur van het LPP zat.  

Bernadette Diekstra heeft per 1 mei het voorzitterschap van Ton Biesta overgenomen. Naast haar functie als bestuurslid van het LPP is zij ook werkzaam als directeur – bestuurder van de COP Groep in Groningen. Biesta: “Alle overige bestuursleden vinden dit een goede zaak en zijn hier erg blij mee."

Delen:

javhide.com sexsut.com