Thema: Naschoolse activiteiten

Campagne Klassiek Geeft van start

13 mei 2014

Koningin Maxima heeft onlangs het startschot gegeven voor de landelijke inzamelingsactie van muziekinstrumenten, Klassiek Geeft. De koningin schonk het eerste gedoneerde instrument aan Marco de Souza, de initiatiefnemer van het Leerorkest. 

Het landelijk Instrumentendepot Leerorkest en Radio 4 zijn een campagne gestart om muziekinstrumenten in te zamelen. Deze twee organisaties streven ernaar dat zoveel mogelijk kinderen een kans krijgen om een muziekinstrument te leren bespelen. 

Het landelijk Instrumentendepot Leerorkest is een nationale ‘instrument-o-theek’ waar bijvoorbeeld het Leerorkest instrumenten kan lenen. Radio 4 zet zich tijdens Klassiek Geeft in om zoveel mogelijk instrumenten en donaties op te halen. Mensen die een gitaar of dwarsfluit in de kast hebben liggen en deze niet meer gebruiken, kunnen hun instrument inleveren, zodat basisschoolkinderen uit heel Nederland ermee aan de slag kunnen. 

Koningin Maxima zet zich al jaren in voor beter en meer muziekonderwijs voor kinderen. Zo was zij een aantal jaar geleden aanwezig bij een uitvoering van het Leerorkest. Tijdens het startschot van Klassiek Geeft interviewde zij voor Radio 4 een aantal leerlingen. 

De finaledag van Klassiek Geeft is op vrijdag 23 mei. Dan wordt bekend gemaakt hoeveel donaties er zijn gedaan. In 2011 werd Klassiek Geeft ook georganiseerd. Toen haalde de organisatie maar liefst 1267 instrumenten op. 

Delen:

javhide.com sexsut.com