Thema: Talentontwikkeling

Drie scholen genomineerd voor Techniektrofee

30 mei 2014

TechniekTalent.nu heeft een nieuwe prijs voor scholen in het leven geroepen: deTechniektrofee. Er zijn drie scholen genomineerd voor deze trofee. Het gaat om de Daltonschool Neptunus in Amsterda, SBO de Tweern in Goes en de Willem Alexander-school in Leeuwarden. 

De school die er op 18 juni met de prijs vandoor gaat, krijgt niet alleen een bokaal, maar ook een bedrag van 5.000 euro. De Techniektrofee is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus fonds. Deze twee organisaties willen basisscholen die techniek hoog in het vaandel hebben staan, aanmoedigen. Saskia Risseeuw zegt op de website van TechniekTalent.nu: "Het doet ons goed te zien dat techniek al op veel basisscholen een structureel onderdeel van het basisonderwijs is. Wat scholen ermee doen en bereiken, bevestigt het belang van goed techniekonderwijs. Voor individuele leerlingen én voor de maatschappij."

Op SBO de Tweern in Goes zijn kinderen intensief met techniek bezig. Ze bouwen zelf torens, bruggen en hokken voor hun knuffels. Daarnaast experimenteren ze met verschillende soorten ballen en denken ze na over diverse vormen van voortbewegen. De Willem-Alexander-school in Leeuwarden heeft het lesprogramma Leefwereld aangeschaft en organiseert daar van alles omheen, van 'Leefwereldkasten' tot themadagen. En op de Daltonschool hebben leerlingen onder andere stofzuigers gemaakt, een soundtrack voor een zelfgemaakt snaarinstrument en een vleugel voor een zweefvliegtuig ontworpen. Verder heeft de Daltonschool een eigen weerstation, twee technieklokalen en sinds kort ook een 3D-printer. 

Techniektalent.nu maakt op 18 juni de winnaar bekend. 

Tags

Techniek

Delen:

javhide.com sexsut.com