Thema: Personeel

Nieuwe cao voor het primair onderwijs

04 juli 2014

Er is een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Dat heeft de PO-Raad onlangs bekend gemaakt. Na veelvuldig overleg met de vakbonden is besloten dat de nieuwe cao per 1 juli 2014 in is gegaan en eindigt op 30 juni 2015. In de cao zijn onder andere afspraken gemaakt over het salaris, de bapo en ontwikkelingskansen voor jonge leraren.

De bonden en de PO-Raad hebben afgesproken dat de salarissen in september met 1,2 procent stijgen. Verder biedt de cao meer ruimte voor het gesprek op de werkvloer. Denk hierbij aan gesprekken tussen de werkgever, leraren en het schoolbestuur. 

Daarnaast is afgesproken dat de bapo wordt afgeschaft. Werknemers in het basisonderwijs krijgen nu ieder jaar een aantal uren die ze kunnen besteden aan professionalisering. Jonge leraren krijgen extra ontwikkelingskansen. Wilt u alle afspraken uit de nieuwe cao nog eens nalezen? Kijk dan op de website van de PO-Raad. 

Hugo Levie zat namens de PO-Raad aan tafel bij de onderhandelingen. Op de website van de PO-Raad reageert hij erg tevreden op het resultaat: “Dit is echt winst voor iedereen: werknemer, werkgever en leerling.”

Thema's

Personeel

Tags

Delen:

javhide.com sexsut.com