Thema: ICT in het onderwijs

Over vijf jaar alle leerlingen een tablet

14 juli 2014

Grote uitgevers van schoolboeken verwachten dat alle leerlingen in het primair onderwijs over vijf jaar gebruik maken van tablets. Uit cijfers is gebleken dat 25 procent van de basisscholen komend jaar al gaat werken met de elektronische leermiddelen. 

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de overgang van traditioneel naar digitaal onderwijs voor de deur staat. Mark van Hussen, manager ePublishing bij de grote uitgever Malmberg, stelt dat elektronische leermiddelen als tablets tegenwoordig veel vaker voorkomen. Volgens Van Hussen heeft dat te maken met het feit dat scholen beter en goedkoper wifi kunnen aanschaffen. “En de apparaten, de tablets, zijn nu ook geschikt. Vroeger had je de computerlokalen die je als docent moest reserveren, daarna kwamen de laptopkarren. Allemaal niet handig. De tablet neemt al die drempels weg. Leerlingen zitten niet meer verstopt achter een scherm en ze hoeven nergens meer heen.”

De uitgeverijen gaan overigens volledig mee in de ontwikkelingen. Zo hebben bijvoorbeeld Wolters-Noordhoff en Malmberg al hun lesboeken inmiddels digitaal beschikbaar gesteld. Van Hussen: “Digitaal onderwijs was nog te veel boeken achter glas. Nu kunnen we nadenken wanneer we tekst vervangen door audiofragmenten of beeld. Dat zijn heel nieuwe didactische concepten. Je kunt opnieuw uitvinden hoe je het best een vreemde taal leert.” Deze nieuwe lesmethodes kunnen ook op de moderne mobiele telefoons werken. 

Delen:

javhide.com sexsut.com