Thema: Personeel

Pedagogisch Management Kinderopvang (voltijd)

27 augustus 2014

In het kort

Heb je interesse in een opleiding die de vakgebieden pedagogiek en educatie combineert met management en ondernemerschap? Dan is Pedagogisch Management Kinderopvang iets voor jou! Een opleiding waarin je leert om vanuit jouw pedagogische en educatieve bagage de juiste keuzes te maken als leidinggevende in een omgeving die het kind centraal stelt.

Wat kun je van ons verwachten

Een studie bij de opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang begint met een studiekeuzecheck. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht en wat we van jou verwachten. Jouw talenten en uitdagingen staan tijdens de opleiding centraal. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij de studieloopbaanbegeleider. Je leert zelfstandig te werken, maar ook in groepen. Gaandeweg de opleiding ga je steeds meer op eigen kracht functioneren.

Wat verwachten wij van jou

Als pedagogisch manager kinderopvang heb je een veelzijdige functie, want je bent niet alleen deskundig als leidinggevende, maar ook op het gebied van opvoeden en opgroeien.  Je zet programma's op, je coacht, plant, maakt werkroosters en beheert budgetten. Daarnaast beschik je ook over uitstekende communicatieve vaardigheden zodat je goed kunt overleggen met bijvoorbeeld ouders, scholen of met een gemeente. Verder helpt het als je goed kunt omgaan met veranderingen en creatief bent in het vinden van oplossingen voor verschillende problemen. De opleiding is ook een goede voorbereiding op een loopbaan als zelfstandige ondernemer in de kinderopvangbranche en aanverwante branches.

Bron: Fontys Hogeschool

Personeel