Thema: Sport & Bewegen

Vernieuwend en flexibel bewegingsonderwijs met MobieZ

13 oktober 2014

Om gymlessen voor kinderen uitdagender en aantrekkelijker te maken, ontwikkelde het bedrijf Nijha in samenwerking met Sportbedrijf Deventer het beweegconcept MobieZ. Hiermee rouleren materialen tussen verschillende sportaccommodaties, zodat kinderen met verschillende soorten sport en beweging kennis kunnen maken.

Deze ontwikkeling past goed in de trend van meer aandacht voor het bewegingsonderwijs. Het doel van MobieZ is om de gymlessen beter aan te laten sluiten bij de beweegwensen en de belevingswereld van de kinderen van nu, en dat enthousiasme over te laten slaan op groepsleerkrachten en gymdocenten. Met MobieZ kunnen sportaccommodaties hun inrichting afwisselen. Door een roulatiesysteem beschikt iedere Mobie vijf keer per jaar over andere materialen. Zo wordt het beweegaanbod voor kinderen groter, vernieuwend en uitdagend. De materiaalsets worden voorzien van bijbehorende leskaarten voor de leerkrachten als hulp bij de gymles.

Kinderen leren nog steeds de basisvaardigheden van het bewegingsonderwijs, zoals balanceren, mikken en springen. De manier waarop ze dit leren wordt echter in een nieuw jasje gestoken. Waar kinderen gewoonlijk leren balanceren op de evenwichtsbalk, wordt hier gebruik gemaakt van een biketrial fiets of skateboard. Ook wordt gebruik gemaakt van materialen als de handboog en de frisbee.

Nijha, producent en leverancier van sporttoestellen, lanceerde het beweegconcept officieel op 18 september tijdens een expertmeeting. Het afgelopen half jaar is een pilot met MobieZ uitgevoerd in Deventer. Kinderen die hieraan meededen ervaren de gymlessen als leuker en uitdagender, en ook de docenten zijn enthousiast. Na Deventer kan heel Nederland nu kennismaken met MobieZ.

Thema's

Sport & Bewegen

Delen:

javhide.com sexsut.com