Thema: Kinderopvang & BSO

Week van het Jonge Kind

12 april 2015

Van 12-18 april wordt in Nederland de Week van het Jonge Kind georganiseerd. In deze week wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke eerste levensjaren van het kind. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om te laten zien wat er gebeurt voor kinderen en jonge gezinnen. Ouders kunnen in gesprek gaan met opvoeders om aan te geven wat voor hen belangrijk is.

De Week van het Jonge Kind is van oorsprong Amerikaans en wordt voor de derde keer in Nederland georganiseerd. Iedereen die betrokken is bij de opvoeding, ontwikkeling, verzorging of begeleiding van het jonge kind is uitgenodigd om aan deze week mee te doen. U kunt zelf laten zien wat u belangrijk vindt in de eerste jaren. Ook wordt ouders gevraagd de dialoog aan te gaan.

Het internationale thema van deze week is
'Celebrating our youngest learners’

Het Amsterdamse thema is:
‘Spelen is meer dan spelen'

De week wordt geopend met een congres op 10 april in Panama in Amsterdam. Dit congres is alleen voor genodigden.

In 2013 is de Week van het Jonge Kind voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. Vanuit de gedachte dat professionele kinderopvang veel meer is dan opvang alleen wordt door diverse organisaties aandacht gevraagd voor de enorme meerwaarde van het jonge kind.

Al sinds 1971 is ‘Week of the Young Child’ een begrip in de Verenigde Staten. De Branche Kinderopvang Amsterdam (BKA), een afdeling van de Brancheorganisatie Kinderopvang, ondersteunt en werkt actief mee om de ‘Week van het Jonge Kind’ ook in Nederland neer te zetten.

Kijk voor meer informatie op de website.