Subsidie voor opleiding bewegingsonderwijs

06 juli 2015

Leerkrachten die nog geen brede bevoegdheid bewegingsonderwijs hebben, mogen alleen bewegingsonderwijs geven aan de groepen 1 en 2. Voor groep 3 tot en met 8 is een aanvullende kwalificatie vereist via de leergang vakbekwaamheid bewegingsonderwijs. Met ingang van 1 juli 2015 kunnen leerkrachten subsidie krijgen voor het volgen van deze leergang.

Meer informatie vindt u op de website van DUO. Het is de bedoeling dat in 2017 alle basisschoolleerlingen ten minste  twee lesuren bewegingsonderwijs per week krijgen, gegeven door een bevoegde (vak)leerkracht.

23 november 2017