Thema: Kinderopvang & BSO

Conferentie Kind van Nature

25 september 2015

De winst van Groen
Groen is booming. De Groene kinderopvang is niet meer weg te denken.
De vergroening is terug te vinden in werkplannen, beleidsplannen, visies
en missies en sommige kinderopvangorganisaties ontlenen zelfs hun
bestaansrecht aan de groene profilering.

Maar ook het onderwijs vergroent. Waar bijzondere scholen als Jenaplan en Vrije scholen natuur al langer een centrale plek geven in het curriculum vergroenen de laatste jaren ook reguliere scholen.
Waarbij het accent ligt op de aanleg van het groene schoolplein.
Er zijn inmiddels zelfs Integrale Kindcentra en Brede Scholen die Groen hoog op de agenda plaatsen. Alle reden voor Kind van Nature om haar vleugels uit te slaan en zich met het programma van de zevende conferentie te richten op kinderopvang, onderwijs én Integrale Kindcentra. Het thema daarbij is ‘De winst van Groen’.

Programma
Na de opening door dagvoorzitter Marc Veekamp - Veldwerk Nederland, neemt Arjen Wientjes - Kinderopvang Zonnekinderen ons mee op zijn zoektocht naar samenwerking en naar de toegevoegde waarde die groen daarbij kan hebben. Hij zet direct aan tot actie!
Na de koffiepauze kunt u in een Salon met Arjen Wientjes in gesprek. Of u kiest voor één van de workshops. Verdiep u in samenwerking in het Groene IKC. Laat u inspireren over een groene, doorgaande lijn. Of kies een praktische workshop rond moestuinieren, groene pleinen of buiten taal en rekenen.
De middag start met het Groen spreekuur. Bij een groot aantal thematafels kunt u met uw vragen terecht bij deskundige adviseurs verbonden aan Groen Cement. Uiteraard volgt u daarna een tweede workshop naar keuze.
Aan het eind van de dag maken we de winnaars van de ModderDag fotowedstrijd 2015 bekend. Rond half 5 is er een borrel en gelegenheid tot napraten.

Uitgebreide en actuele informatie over het programma kunt u downloaden
via www.kindvannature.nl