Inhoudelijke vragen over brede scholen

Wie is verantwoordelijk voor de kinderen tijdens naschoolse activiteiten?

http://ideeup.org/?education=write-a-dissertation&81a=8a essay writing website

http://aggs.school.nz/?education=essay-help-sites Kinderen op een brede school kunnen vaak kiezen uit allerlei naschoolse activiteiten. Sport-, muziek- of theaterlessen bijvoorbeeld. Maar wie is eigenlijk verantwoordelijk als er voor, tijdens of na een van die activiteiten iets met een kind gebeurt? Het antwoord op die vraag is wel belangrijk maar niet eenvoudig. 

follow site Het begint met het verplaatsen naar een andere locatie. Op veel brede scholen zijn het vrijwilligers en of ouders die de kinderen lopend naar een activiteit op een andere locatie brengen. Onder wiens verantwoordelijkheid vallen deze kinderen op dat moment? Onder die van de school of onder die van de aanbieder van de activiteit waar ze naar op weg zijn? En wat als er via een ZZP-er een naschoolse sportactiviteit aangeboden wordt, waarbij een kind bijvoorbeeld een arm breekt? 

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn bij het beantwoorden van deze vragen. Een pasklaar antwoord is er niet. In beginsel is degene aan wie de zorg is toevertrouwd en degene die direct toezicht heeft, verantwoordelijk voor het welzijn van de kinderen. Maar hoe goed je het ook regelt, je kunt niet altijd alles voorkomen. Uiteindelijk draait het erom dat de risico’s zoveel mogelijk worden beperkt en dat in alle redelijkheid alles is gedaan om een incident te voorkomen. 

Om u hierbij te helpen heeft OOG1 onderwijs en jeugd, in opdracht van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Amsterdam, de ‘checklist aansprakelijkheid en verzekeringen naschoolse activiteiten in Amsterdam’ ontwikkeld. De checklist is opgebouwd uit twaalf aandachtspunten, en is voorzien van een aantal bijlagen, zoals een algemene toelichting, een overzicht van het noodzakelijke basispakket verzekeringen en voorbeelddocumenten (inschrijfformulier ouders, contract met aanbieder naschoolse activiteiten of een verklaring bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering).

Bekijk deze checklist

essay writer service 1: OOG is een zelfstandig bureau dat besturen ondersteunt op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn. www.oog.nl

Nieuw boekje

follow link Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het buy custom papers see hier.

Columns van Job

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

follow linkkaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

best essay service {Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com