Nieuwsbrief 27 augustus 2013

Job van Velsen: Expeditie Kindcentrum

De vakantie is voorbij. Kinderen komen of zijn terug van campings, logeerpartijen, rondreizen over een Waddeneiland of zelfs van over de hele wereld. Of hebben de eigen buurt de afgelopen weken uitgebreid afgestruind op zoek naar vertier en uitdaging.

Lees meer

Zomerscholen actief tijdens de vakantie

Nederland krijgt steeds meer zomerscholen. Vroeger waren kinderen de hele vakantie vrij, maar tegenwoordig is het heel normaal als ze in de zomer een paar uurtjes les per dag krijgen. 's Morgens rekenen en taal en ´s middags een leuk uitje, zoals naar de dierentuin.  

Lees meer

Onderwijsinspectie: Kwaliteit vve moet beter

De kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie (vve) in Nederland moet beter. Dat stelt de Inspectie van het Onderwijs in het ‘Eindrapport bestandsopname voor- en vroegschoolse educatie in Nederland’.

Lees meer

Nieuwe ambassadeur: Kinderopvangorganisatie Vlietkinderen

Hilde Vogelzang en Yvonne Bood van kinderopvangorganisatie Vlietkinderen zijn sinds 2013 ambassadeur van {Breed}. Vlietkinderen heeft opvanglocaties in Leidschendam-Voorburg en Den Haag (Leidschenveen). Een groot aantal locaties werkt intensief samen met een basisschool. 

Lees meer

Kinderopvang verliest aansluiting met continurooster

De kinderopvang dreigt de aansluiting met het continurooster te verliezen. Dat meldt Kinderopvangtotaal op haar website. Volgens het vakblad stellen steeds meer scholen met een continurooster zelf een middagprogramma samen. Vanwege de kosten kiezen ouders liever voor het programma van de school dan voor de kinderopvang. 

Lees meer

Praktijkdag - Zorg in de brede school

{Breed} organiseert donderdag 19 september 2013 een praktijkdag voor IB'ers, coördinatoren en directeuren in de brede school en het integraal kindcentrum. Het thema van deze praktijkdag is: zorg in de brede school. 

Lees meer

Meer nieuws

- Amsterdam: kinderen vanaf 2,5 jaar naar school
- 'Digitalisering hoort een plaats te krijgen'
- Gratis kinderopvang voor werkzoekende ouders

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

19 september 2013: Praktijkdag - Zorg in de brede school
9 oktober 2013: Cursus medezeggenschap
24 oktober 2013: NSIB Ontmoetingsdagen
6 november 2013: 9e Jaarcongres Brede School

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com