Nieuwsbrief 22 oktober 2013

De kracht van eenvoud

Na mijn vorige blog is het nu nóg minder nachtjes slapen voor het 6 november is. Ja juist, de dag van het 9e brede schoolcongres. De spanning loopt hier op. We proberen in onze stand die dag het nieuwe activiteitenaanbod klaar te hebben, zodat er bijvoorbeeld ingeschreven kan worden op een Gluren bij de Buren bustoer, of op een Lerend Netwerk. Lerend netwerk? Jazeker! Maar hoe en wat en voor wie maken we op 6 november bekend.

Lees meer

NJi komt met top tien factoren voor een positieve ontwikkeling

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft een top tien samengesteld van beschermende factoren die bijdragen aan de positieve ontwikkeling van kinderen. Onder andere sociale binding, betrokkenheid en erkenning spelen hierin een grote rol. 

Lees meer

Verslag Praktijkdag doorgaande leerlijn

Zo'n twintig mensen uit het onderwijs en de kinderopvang waren onlangs op de praktijkdag van {Breed} op basisschool Campus Columbus in Heerhugowaard. Zij kregen uitleg over de doorgaande leerlijn en konden in de praktijk zien hoe Campus Columbus deze doorgaande leerlijn heeft ingevoerd.

Lees meer

Wie is verantwoordelijk in het geval van een detacheringsconstructie?

Sinds dit schooljaar is in een plaats in Flevoland in één van de wijken een nieuwe brede school in ontwikkeling. In het samenwerkingsverband participeren onder andere drie basisscholen en twee kinderopvangorganisaties. Eén van de scholengroepen ontvangt subsidie van de gemeente voor coördinatietaken, en heeft deze coördinatie uitbesteed aan een maatschappelijke organisatie uit Dronten. Dit gaat middels een detacheringsconstructie. Hoe werkt zo'n constructie?

Lees meer

Interessante workshops tijdens het 9e Jaarcongres Brede School

Tijdens het 9e Jaarcongres Brede School, dat op vrijdag 6 november in Utrecht plaatsvindt, staan er maar liefst 31 workshops en cursussen op het programma. Deze draaien allemaal om de zeven thema’s die tijdens het congres centraal staan. Ook {Breed} biedt een workshop aan. 

Lees meer

Meer nieuws

- Classic Express laat kinderen kennismaken met muziek
- Uurtarieven voor 2014 bekend
- Nieuwsbrief Combifuncties Onderwijs
- 'Kleuters en peuters toetsen heeft geen nut'

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

24 oktober 2013: NSIB Ontmoetingsdagen
31 oktober 2013: Cursus B-fit
6 november 2013: 9e Jaarcongres Brede School
23 november 2013: Kinderopvang Live
5 december 2013: Kindvoorzieningen van de toekomst

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com