Nieuwsbrief 29 oktober 2013

Nieuwsbrief 9e Jaarcongres Brede School

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom brede scholen? Of wilt u met andere deelnemers de diepte ingaan op een bepaald onderwerp? Kom dan naar het 9e Jaarcongres Brede School dat woensdag 6 november in het Beatrixtheater in Utrecht plaatsvindt. {Breed} is uiteraard ook aanwezig op dit congres. 

En nu vooruit!

De waarde van het 9e Jaarcongres Brede School zit 'm wat mij betreft in de ontmoeting. Ontmoeting tussen professionals onderling; pioniers en 'peloton', praktijk en theorie, product en inspiratie. Er is zoveel te halen, maar ook veel te brengen. Ik vergelijk het congres wel eens met een grote markt. Je ruikt, proeft, de één biedt zijn waren al schreeuwend aan, de ander doet dat juist subtiel door je naar zijn kraam te verleiden. Kortom, je raakt met anderen in gesprek. En, niet onbelangrijk: je gaat altijd met een gevulde tas naar huis, zodat je op uw brede school of ikc direct aan de slag kan. Dat is voor mij het brede schoolcongres.

Tot op het 9e Jaarcongres Brede School,
Job van Velsen, projectleider Landelijk Steunpunt Brede Scholen

Stel uw vragen in onze stand

{Breed} is ook aanwezig op het 9e Jaarcongres Brede School. De adviseurs van {Breed} zijn de hele dag te vinden in stand nummer 23. Onze stand vindt u bij binnenkomst direct aan de rechterkant. 

Thema's van het 9e Jaarcongres Brede School

Het 9e Jaarcongres Brede School staat volledig in het teken van een aantal thema's. Deze thema’s zijn: techniek in de brede school, ouderbetrokkenheid, sociaal gedrag, tijd (andere dagindeling), het jonge kind, huisvesting en andere belangrijke onderwerpen, zoals de effecten van de brede school en de kwaliteit van de brede school en het integraal kindcentrum. 

Lees hier meer over de thema's

Programma

Tijdens het 9 Jaarcongres Brede School staan er vele workshops, cursussen en lezingen op het programma. Het programma kunt u hier vinden. Een volledig overzicht van de workshops vindt u hier.

{Breed}, dat zelf ook een deelsessie organiseert, richt zich tijdens het congres op de kwaliteit in de brede school. Adviseurs Tonny van den Berg en Alice Jansen bieden de workshop 'Zorg voor kwaliteit in de brede school' aan. Hanny Voskuylen, ambassadeur van {Breed}, komt met de workshop 'Schoolsucces is een vroeg ingezette (0-6 jarigen) coproductie van gemeente en het veld.' Weer twee andere ambassadeurs, Hans van den Ham en BartJan Commissaris, spreken over ouderbetrokkenheid. 

Digitale kwaliteitskaart

{Breed} heeft een Kwaliteitskaart ontwikkeld, waarmee brede scholen en integrale kindcentra aan de slag kunnen om alle belangrijke aspecten van de school in beeld te krijgen. Tot nu toe was de Kwaliteitskaart alleen op te vragen bij {Breed}. Maar op het 9e Jaarcongres Brede School lanceert {Breed} de digitale versie van de Kwaliteitskaart. Iedereen die op een brede school werkt, kan een account aanmaken en de kaart online invullen. De resultaten worden bewaard zodat u over een jaar nog eens kunt kijken welke stappen er zijn gemaakt. Binnenkort staat er een link naar deze Digitale Kwaliteitskaart op onze website

Algemene informatie 9e Jaarcongres Brede School

Datum: woensdag 6 november
Tijd: van 09.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Beatrixtheater in Utrecht
Adres: Jaarbeursplein 6a
Website: www.bredeschoolcongres.nl 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com